
INGREDIENTE (cca 4 portii):
• 1 kg spanac
• 3-4 linguri ulei
• 2 cepe potrivite
• 1 lingura bulion
• sare
• 1 ou (optional)
MOD DE PREPARARE:
Spalam spanacul frunza cu frunza si rupem coditele. Se pune la fiert intr-o oala mai mare, in care clocoteste apa, pentru cca 10-15 minute. Se scoate si se pune la scurs intr-o sita.
Tocam cele 2 cepe si le calim usor in ulei. Adaugam spanacul scurs si tocat cat de cat, amestecam de cateva ori, completam cu 1 cana de apa, sare dupa gust si lasam la fiert. Dupa 10-15 minute, cand a scazut apa, adaugam bulionul si mai fierbem aproximativ 5 minute. Pentru cei care tin post, reteta se opreste aici si va puteti aseza la masa.
Daca nu este perioada de post, bateti un ou intr-un castron, ca pentru omleta. In timp ce spanacul e pe foc, luati cu o lingura zeama fierbinte din spanac si amestecati cu oul batut. Turnati compozitia rezultat peste spanac, amestecand usor, pana cand incorporati tot oul si mai tineti pe foc jumatate de minut. Abia acum putem spune ca mancarea noastra de spanac este gata. Serviti alaturi de un ou ochi sau o bucata de friptura.
Pont: Mancarea de spanac este usor dulce, asa ca puteti adauga o legatura de stevie (chiar 2), pentru un plus de gust. Stevia, care este acrisoara, o pregatiti exact ca pe spanac (spalata - fiarta) si o adaugati odata cu spanacul in mancare.
Pofta buna!
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu