INGREDIENTE (4-6 portii):
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 rosie
- 1 telina potrivita
- ½ ardei verde
- ½ ardei rosu
- 2 cartofi
- 50g fasole verde
- 50g fasole galbena
- 50g mazare
- 4-5 linguri ulei
- ½ legatura patrunjel verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
Spalam si curatam ingredientele. Tocam ceapa marunt, iar restul legumelor le taiem cubulete. Eu am avut fasole si mazare congelata, deci nu a fost nevoie de niciun fel de prelucrare pentru ele. Vreau sa subliniez ca, pentru o reusita sigura, trebuie tinut cont de 2 aspecte: ingredientul cheie la aceasta ciorba – telina (desi nu as fi crezut) si calirea legumelor – care asigura gustul dulceag al ciorbei.
Intr-o cratita de 5 l, punem la incins uleiul, apoi adaugam legumele: ceapa, ardei, morcov, telina, patrunjel, pastarnac si un praf de sare. Calim cca 5 minute, amestecand usor, dupa care adaugam 2 l apa si lasam la fiert.
Cand morcovul este fiert, adaugam cartofii, fasolea si mazarea si, eventual, mai completam cu apa.
Continuam fierberea si, cand ultimele legume adaugate sunt aproape fierte, este momentul ca rosia taiata cubulete sa intre in scena, si … fiind aproape de final, normal, potrivim de sare. Iarasi completam cu apa daca este nevoie si mai fierbem inca vreo 15 de minute.
Gata, stingem aragazul si lasam ciorba sa se odihneasca cateva minute, timp in care tocam patrunjelul. Nu sunt o mare iubitoare de patrunjel, insa aceasta ciorba dulceaga nu prea are haz fara el. Deci, fie adaugati patrunjel acum, la finalul pregatirii, fie il adaugati in farfurie, la servire. Indiferent de moment, gustul va fi divin si veti fi obtinut o mancare super-delicioasa, super-sanatoasa, un raspuns ideal la intrebarea: ce sa gatim vara?
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu