· 2-3 fire de praz,
· 350 g mazare congelata,
· 3 linguri ulei masline,
· 1 lingura otet din vin alb
· 1 lingurita miere,
· 1 lingurita mustar Dijon,
· 2 linguri patrunjel tocat fin,
· 1 lingura menta tocata,
· condimente: sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Se curata prazul indepartand frunzele exterioare si capetele. Il spalam si taiem fiecare fir de praz in bucati de 7-10 cm.
Neavand aparat de fiert la aburi am improvizat cu o oala mai mare umpluta pe jumatate cu apa, deasupra careia am pus o sita din inox, avand grija ca apa sa nu ajunga la sita.
Cand apa a inceput sa clocoteasca, am pus prazul in sita, am acoperit cu un capac si l-am gatit cam 10-15 minute.
Adaugam mazarea congelata si mai lasam la aburi cca 5 minute sau pana cand mazarea este facuta. Intre timp, daca apa scade, completam cu apa fierbinte astfel incat lichidul sa nu ajunga la sita.
Intre timp, pregatim vinegreta din ulei, otet, miere, mustar, sare si piper. Cand m-am apucat de gatit am constatat ca nu am mustar Dijon, si am folosit mustar clasic. A fost ok si asa.
Tocam fin patrunjelul si menta.
Peste legumele fierbinti, adaugam vinegreta, presaram parunjelul si menta tocate cat mai fin si amestecam.
Noi am ales sa servim aceasta garnitura impreuna cu o bucata de somon gatita simplu – la cuptor. S-au potrivit de minune.
Gustul acrisor al vinegretei imbogateste dulceata si aroma legumelor. Este o garnitura de efect si o alternativa foarte potrivita la deja clasicii cartofi, indiferent cum sunt ei gatiti.
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu