INGREDIENTE:
- 4 cotlete de porc
- 1 lingura faina
- 1 lingurita boia dulce
- 3 linguri ulei masline
- 1.5 linguri mustar
- 50 ml whisky/cognac
- 1 ceapa
- 2 catei usturoi
- 1 foaie dafin
- 150 ml smantana pentru gatit
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Batem putin cotletele ca pentru snitele si le dam prin faina in care am amesteca boiaua, sarea si piperul.
Intr-o tigaie, incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, pana prinde o frumoasa crusta. Nu e nevoie sa fie bine facuta, deoarece vom fierbe carnea mai tarziu in sos.
Scoatem carnea din tigaie si o pastram intr-un recipient acoperit.
In acelasi ulei in care am prajit carnea adaugam ceapa si usturoiul. Lasam pe foc 1 minut, pana capata o culoare aurie si adaugam smantana. Inglobam smantana, dam in clocot, punem mustarul, dafinul si ½ cana de apa.
Dupa primul clocot, scoatem dafinul, adaugam cotletele si lasam totul sa fiarba cca 10 minute. Daca nu sunt acoperite de sos, din cand in cand intoarcem bucatile de carne, pentru a se patrunde bine cu aroma sosului.
Condimentam cu sare – piper si cand sosul are consistenta unei smantani fluide, iar carnea si ceapa sunt facute, luam de pe foc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu