· 300 g branza de burduf/cosulet
· 75-100 g unt
· 1 lingurita boia dulce
· 6 buc sticksuri
· 2 fire patrunjel
· 2 ardei kapia rosu
MOD DE PREPARARE:
Dam branza si untul prin razatoare, presaram boiaua si apoi amestecam bine pana cand obtinem un amestec omogen. Daca vi se pare ca ar mai fi nevoie, mai puteti adauga putin unt. Branza folosita de mine nu a fost sarata si nici iute, si prin urmare nu am avut nevoie de foarte mult unt.
Din acest amestec formam bilute cam de marimea unei nuci pe care le aplatizam usor astfel incat sa obtinem forma de dovleac. Pentru ca in timpul prelucrarii, untul se inmoaie, este recomandat sa se lucreze destul de repede si, odata formate bilutele, sa le punem la frigider timp de 15-30 min.
Cu ajutorul unei scobitori (eu am folosit un partea neascutita a lamei unui cutit) se traseaza cateva dungi pe suprafata bilei, pentru a crea aspectul de dovleac. Pentru codita si frunze folosim bucatele de sticksuri si frunze de patrunjel.
Pentru a fi usor de servit, se aseaza aperitivele de dovleci pe cate o bucata (3 cm x 3 cm) de ardei kapia.
Din meniul de Halloween au facut parte si:
- Ochi din rosii, mozzarella si masline
- Fursecuri panza de paianjen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu