luni, 3 noiembrie 2014

DOVLECI DE HALLOWEEN

Vine, vine … Halloween-ul. Acasa nu m-am ostenit sa marchez in vreun fel aceasta sarbatoare importata, insa la serviciu m-am alaturat cu bucurie colegilor pentru a organiza un festin pe masura. Deci, pe 31 octombrie fiecare dintre noi si-a decorat biroul cat mai fioros cu putinta si a pus la bataie preparate specifice evenimentului. Dupa ceva documentare, m-am orientat catre cateva aperitive usor de pregatit si in ton cu sarbatoarea. « Balul » postarilor este deschis de regele sarbatorii, nimeni altul decat maria-sa, dovleacul.

INGREDIENTE (22 buc):
·         300 g branza de burduf/cosulet
·         75-100 g unt
·         1 lingurita boia dulce
·         6 buc sticksuri
·         2 fire patrunjel
·         2 ardei kapia rosu

MOD DE PREPARARE:
Dam branza si untul prin razatoare, presaram boiaua si apoi amestecam bine pana cand obtinem un amestec omogen. Daca vi se pare ca ar mai fi nevoie, mai puteti adauga putin unt. Branza folosita de mine nu a fost sarata si nici iute, si prin urmare nu am avut nevoie de foarte mult unt.  


Din acest amestec formam bilute cam de marimea unei nuci pe care le aplatizam usor astfel incat sa obtinem forma de dovleac. Pentru ca in timpul prelucrarii, untul se inmoaie, este recomandat sa se lucreze destul de repede si, odata formate bilutele, sa le punem la frigider timp de 15-30 min.


Cu ajutorul unei scobitori (eu am folosit un partea neascutita a lamei unui cutit) se traseaza cateva dungi pe suprafata bilei, pentru a crea aspectul de dovleac. Pentru codita si frunze folosim bucatele de sticksuri si frunze de patrunjel.


Pentru a fi usor de servit, se aseaza aperitivele de dovleci pe cate o bucata (3 cm x 3 cm) de ardei  kapia.

Din meniul de Halloween au facut parte si:
- Ochi din rosii, mozzarella si masline
- Fursecuri panza de paianjen
- Schelete din turta dulce (vezi reteta aici)
- Seringi cu visinata
- Morminte din sarlota de cacao










Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu