vineri, 7 februarie 2014

NOODLES CU PUI


Sunteti fani bucatarie chinezeasca ? Daca raspunsul este da, puteti sa incercati reteta prezentata de noi mai jos.
Stiati ca taitei chinezesti din orez sunt de 2 feluri ?  Rice noodles (adica taiteii chinezesti din orez normali) si rice vermicelli (taiteii chinezesti din orez mai subtiri).
Reteta propusa de noi este facuta cu rice vermicelli, am constatat de-alungul timpului ca cei subtiri sunt cei mai buni.

INGREDIENTE: 
• 500 g piept pui
• 1 pachet de taitei chinezesti din orez
• 2 cepe verzi (sau 1 ceapa normala medie)
• 2 fire de usturoi verde (sau 3-4 catei de usturoi normal)
• 1 ardei gras rosu mediu
• 1 morcov mediu
• 1 mana de varza (exista in magazine pungi de varza gata taiata pt salata, se poate folosi din aceea)
• ulei de susan sau ulei vegetal
• 1 sticla sos de soia Light (aceasta varianta este mai putin sarata)
• 1 lingurita sos picant Eros Pista (de la Univer) – daca se doreste picant
• 2 oua 

MOD DE PREPARARE:
1. Se pun taiteii intr-un castron plin cu apa calda. Se lasa aproximativ 10 minute la inmuiat.

2. Intre timp, spalam pieptul de pui, il taiem fasii (nu cuburi, bucata de pui trebuie sa fie taiata putin mai subtire si mai lunga decat cubul) si il lasam la macerat in sos de soia, cat sa fie puiul imbibat in sos (jumatate de sticla).
3. Cat timp puiul sta la macerat, curatam si taiem ceapa verde/ ceapa, usturoiul, ardeiul gras, morcovul si varza. Le taiem tot fasii mai lungi, nu cuburi.
4. Intr-un wok (sau o tigaie) adaugam uleiul (preferabil ulei de susan), adaugam pieptul de pui si il lasam la calit pana prinde o crusta aurie.
5. Adaugam si legumele (ardeiul gras, morcovul, varza, ceapa si usturoiul) si asezonam cu sos de soia (dupa gust, sa prinda o culoare maronie) si cu sos picant ( tot dupa gust, si daca se doreste picant). 
Noi folosim un sos picant de la firma Univer, la borcan de 200g, sosul se numeste Eros Pista, si este facut din ardei iute, tocat.
6. Apoi, adaugam si taiteii chinezesti si amestecam putin, dupa care ii lasam putin la prajit.
7. In paralel intr-o alta tigaie, spargem cele 2 oua si le prajim “invartite”. Adica, in acceptiunea cemaigatescfetele, inseamna sa le spargi in tigaia cu putin ulei si sa le invarti cu o lingura de lemn, pana se prajesc
8. Peste taiteii din wok, adaugam ouale si mai amestecam putin. 
Oprim focul. 
Acest fel de mancare se serveste cald si este o reteta nemaipomenita!

N.B.: Nu puneti sare, decat dupa ce gustati varianta finala, de obicei sosul de soia este sarat si reteta nu mai necesita sare.


In afara de ingredientele de mai sus, pentru o reteta de noodles cu pui reusita, trebuie sa adaugati si mult mult SUFLET SI PASIUNE.

3 comentarii: