joi, 26 iunie 2014

FURSECURI CU GEM DE MERISOARE

Toata lumea are in caietul de retete cel putin o reteta de fursecuri. Aceste mici minunatii indulcesc viata noastra de zi cu zi: petreceri, sedinte, mic dejun, simple intalniri cu prietenii ori familia.  Astazi, m-am hotarat sa prezint o reteta de fursecuri potrivite pentru orice imprejurare: onomastici, Craciun, ceaiul de dimineata, etc.

INGREDIENTE (cca 40 buc):
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 75 g unt
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g gem merisoare
  • 2 linguri zahar pudra
  • un praf de sare
                         
MOD DE PREPARARE:
Amestecam zaharul, zaharul vanilat, sarea si untul la temperatura camerei, pana obtinem o crema fina, apoi adaugam oul. Separat, amestecam faina cu praful de copt si scortisoara si le incorporam in crema de mai sus.



Se framanta pana se obtine un aluat. Daca cumva este prea sfaramicios, mai adaugati albus batut, pana cand considerati ca aluatul este suficient de elastic pentru a-l intinde cu sucitorul. Lasam aluatul la odihnit, in frigider, timp de 2 ore.


Dupa ce au trecut cele 2 ore, presaram faina pe blatul de lucru, intindem aluatul intr-un strat de 3 mm grosime si decupam fursecurile. Va recomand sa nu intindeti tot aluatul odata. Eu lucrez in etape si iau bucatele mai mici de aluat, iar restul il bag inapoi in frigider pana termin de intins si decupat fursecurile.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam fursecurile si le coacem in cuptorul incins la 175°C timp de 10-12 minute. Nu va impacientati daca fursecurile sunt inca moi cand le scoateti din cuptor. Asa e normal. Se vor intari pe masura ce se racesc. 


Dupa ce s-au racit fursecurile, se pot servi simple, doar pudrate cu zahar, lipite intre ele cu gem (eu am folosit gem de merisoare) sau in loc de turta dulce de sarbatori.




Pofta buna!
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu