vineri, 7 februarie 2014

CARNATI DE CASA

INGREDIENTE:
-4 kg carne vita,
-7 kg carne oaie (ceafa),
-2 casolete mate porc
-sare,
-piper,
-chili,
-boia dulce si iute,
-cca 1 kg usturoi (dupa gust),
-500 ml apa calda/ supa de oase.

MOD DE PREPARARE:
Odata achizitionate ingredientele, si cu un ajutor prin preajma, va puteti apuca de facut carnatii.

Se amesteca carnea tocata cu sare, piper, chili, boia dulce, boia iute si usturoi (dat prima masina de tocat carne). Cantitatea de condimentele este in functie de gustul fiecaruia. Este bine sa gustati compozitia din cand in cand, sa vedeti daca mai este nevoie de ceva. Ca sa fie usor de lucrat, in timpul in care se amesteca carnea si condimentele incepeti sa adaugati si apa calda (sau supa de oase). Dupa ce ati incorporat toate ingredientele, se lasa compozitia la rece, la odihnit, de preferat, de seara pana dimineata.
A doua zi din nou la treaba: puneti matele intr-un vas cu apa fierbinte.Luati un intestin si-l trageti pe tubul de carnati de la masina de tocat pana in capat. Daca merge greu, mai intai, suflati in el.
Introduceti incetul cu incetul carne in masina de tocat. Ei, aici recomandam ajutorul: sa tina carnatul in timp ce acesta se formeaza.
Repetati operatiunea pana terminati carnea.
Lasati la rece carnatii 3-4 zile, de preferat insirati pe un bat (ca sa se zvante/usuce).
Daca aveti posibilitatea, puteti sa afumati carnatii.

In cazul in care nu va place carnea de oaie puteti face combinatia: 6 kg carne de porc si 4 kg carne de vita.

Preparatul final a avut parte de mare succes oriunde a fost degustat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu