Un sos pe care puteti sa il folositi atat pentru clatite, gogosi, chec……cat si pentru friptura de pui, porc, vita dar trebuie sa nu puneti mult zahar, scortisoara si vanilie (puteti sa inlocuiti scortisoara cu cuisoare).
De data asta am preferat ca pastrez merele cu tot cu coaja, daca preferati un sos mai cremos puteti sa curatati merele de coaja.
Sosul se poate pastra in borcane la frigider pentru o saptamana sau in congelator pentru circa 2-3 luni.
INGREDIENTE:
- 2 mere,
- 1 lingura zahar,
- 1 baton scortisoara,
- 50 gr unt,
- 1 plic zahar vanilat,
- 1 lingurita miere (optional).
MOD DE PREPARARE:
Spalam bine merele, le curatam de semimte si le cubulete.
Punem la topit intr-o cratita untul, adaugam merele, zaharul, scortisoara si zaharul vanilat. Le tinem la foc mic circa 30 min, amestecand din cand in cand.
Dupa 20 min gustam sa vedem daca mai adaugam zahar, am adaugat o lingurita de miere. Punem mai mult sau mai putin zahar, in functie de cat sunt de acrisoare sunt merele.
Va doresc pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu