vineri, 30 ianuarie 2015

COTLETE DE PORC CU LEGUME LA CUPTOR

Sfidand toate mesajele zilnice de a evita consumul excesiv de … orice si  combinatiile periculoase de alimente, va propun astazi un preparat bazat pe carne de porc si cartofi. Stiu ca aceasta asociere intriga jumatate de … mapamond si poate fi combatuta in fel si chip, insa un cotlet de porc la gratar si o portie rezonabila de cartofi gatiti la cuptor nu pot dauna atat de mult, mai ales daca avem alaturi si o salata care sa ne mai spele din pacate.

 INGREDIENTE (4 portii):
·         4 cotlete de porc,
·         2 cepe mici,
·         2 morcovi,
·         1 pastarnac,
·         4 cartofi,
·         4-6 catei de usturoi,
·         3-4 linguri ulei de masline,
·         pudra de ardei Cayenne,

MOD DE PREPARARE:
Se spala cotletele si se ung cotletele cu un strop de ulei de masline. Intr-un bol amestecam 4 catei de usturoi zdrobiti cu sare, piper si pudra de ardei Cayenne. Cu acest amestec asezonam cotletele de porc si le lasam 5 minute pentru a se intrepatrunde aromele.


Intre timp, se curata legumele si se taie in bucati mai maricele sau … dupa bunul plac al gospodinei. Se pun intr-o tava (eu am folosit vas de yena) si se stropesc cu ulei de masline. Adaugam sare si piper dupa gust si amestecam usor astfel incat fiecare bucata de leguma sa fie invelita intr-un strat de ulei. Tava se da la cuptor pentru cca 20-25 de minute.


 Cat timp legumele stau la cuptor, se prajesc cotletele intr-o tigaie tip gril.


Se pot servi impreuna cu o salata sau cu muraturi.

 








Pofta buna!
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu