Cred ca fiecare dintre noi cautam retete din care sa ne inspiram. Sursele de inspiratie sunt diverse: carti de bucate, reviste de specialitate, bloguri culinare, familie, prieteni……….
Acum ceva timp am fost in vizita la o buna prietena care m-a servit cu cea mai frageda friptura de porc pe care am avut prilejul sa o gust.
Am fost suprinsa cand mi-a povestit ca reteta se numeste: ''porc in crusta de sare''. Pana atunci nu m-am gandit ca as putea imbraca carnea (porc, pui, peste) in sare si rezultatul final sa fie o friptura care nu este prea sarata.
Am fost suprinsa cand mi-a povestit ca reteta se numeste: ''porc in crusta de sare''. Pana atunci nu m-am gandit ca as putea imbraca carnea (porc, pui, peste) in sare si rezultatul final sa fie o friptura care nu este prea sarata.
Practic, sarea absoarbe din grasimea din carnea de porc, actionand ca un ''carapace'' si permitandu-i acestuia sa se coaca fara sa se arda sau sa se usuce prea tare.
Am incercat aceasta reteta si cu o pulpa de pui de tara si am avut succes J J
INGREDIENTE:
- 1,5 kp pulpa porc,
- 1 kg sare grunjoasa,
- 2 oua,
- 2 legaturi patrunjel,
- 1 legatura marar,
- piper, cimbru.
MOD DE PREPARARE:
Punem sarea intr-un bol si o umezim cu putina apa pentru a avea consistenta unui nisip ud.
Punem hartie de copt intr-o tava, apoi realizam un ‘’pat’’ din compozitia de mai sus pe care asezam bucata de carne (am condimentat-o in prealabil cu piper si cimbru).
Turnaţi deasupra sarea rămasă şi tapetaţi bine carnea cu ea, până nu mai ramane nici o portiune neacoperita.
Scoateti friptura din cuptor si cu ajutorul unui cutit spargeti cu atentie crusta de sare.
Va doresc pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu