joi, 19 martie 2015

PORC IN CRUSTA DE SARE

Cred ca fiecare dintre noi cautam retete din care sa ne inspiram. Sursele de inspiratie sunt diverse: carti de bucate, reviste de specialitate, bloguri culinare, familie, prieteni……….
Acum ceva timp am fost in vizita la o buna prietena care m-a servit cu cea mai frageda friptura de porc pe care am avut prilejul sa o gust. 
Am fost suprinsa cand mi-a povestit ca reteta se numeste: ''porc in crusta de sare''. Pana atunci nu m-am gandit ca as putea imbraca carnea (porc, pui, peste) in sare si rezultatul final sa fie o friptura care nu este prea sarata.
Practic, sarea absoarbe din grasimea din carnea de porc, actionand ca un ''carapace'' si permitandu-i acestuia sa se coaca fara sa se arda sau sa se usuce prea tare.
Am incercat aceasta reteta si cu o pulpa de pui de tara si am avut succes J J

INGREDIENTE:
MOD DE PREPARARE:
Incepem prin a incalzi in prealabil cuptorul.

Punem sarea intr-un bol si o umezim cu putina apa pentru a avea consistenta unui nisip ud.
Peste sare adaugam ouale, patrunjelul si mararul tocat si amestecam.





Punem hartie de copt intr-o tava, apoi realizam un ‘’pat’’ din compozitia de mai sus pe care asezam bucata de carne (am condimentat-o in prealabil cu piper si cimbru). 
Turnaţi deasupra sarea rămasă şi tapetaţi bine carnea cu ea, până nu mai ramane nici o portiune neacoperita.


Introducem tava la cuptor pentru circa o ora.

Scoateti friptura din cuptor si cu ajutorul unui cutit spargeti cu atentie crusta de sare.











Va doresc pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu