luni, 14 iulie 2014

PORUMB FIERT

E vara, e soare, e timpul pentru porumb fiert. Nu am avut bunici la tara, dar imi aduc aminte de mamaia (sora cea mai mare a tatei), in curtea ei de la oras,  iesind din bucatarie cu o tava mare cu porumb fiert, aburind. Muscam din stiuleti cu o pofta nebuna, neluand in seama fierbinteala pe care o simteam la maini si buze. Ani mai tarziu, cand accesul la internet ne-a permis sa stim de toate despre toate, am aflat ca porumbul dulce, pe langa gustul delicios, are si foarte multe beneficii pentru sanatate.
 
INGREDIENTE (cca 3 portii):
  • 5-6 stiuleti de porumb
  • apa
  • sare                         

MOD DE PREPARARE:
Dupa ce la piata ne-am asigurat ca porumbul e numai bun de fiert (apasand cu unghia 2-3 boabe, trebuie sa iasa “laptele” din bob), ne intoarcem acasa si ne apucam de treaba:
desfacem foile de pe stiuleti, rupem cozile si, eventual, varfurile. Intr-o oala mai maricica, asezam pe fund un strat de foi/frunze (panusi), apoi stiuletii de porumb si deasupra, iar foi de porumb.
Umplem cu apa cat sa se acopere stiuletii si panusile asezate deasupra. Daca stiuletii sunt mai mari, se pot rupe in jumatate pentru a incapea in oala din dotare.


Fierbem timp de 50-60 minute si servim cu sare.


Pofta buna!


cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu