Am primit ultimatum ca pana la sfarsitul saptamanii sa fac loc in congelator caci ne pregatim de … marea pescuiala. Da, pe 15 august se deschide balta Bitina, de unde nu exista sa te intorci fara peste. Si fiindca pasiunea este mare, nu conteaza ca mai avem ceva stoc de peste si din concediul din Delta. Om vedea noi, pe cine mai cadorisim cu cate un peste, ca sa ne “incadram” in spatiul disponibil. Deci, m-am pus pe treaba si am facut repede un inventar cu ce aveam in congelator, iar primul lucru care mi-a iesit in cale a fost un pachet cu fructe de padure congelate. Ce sa fac? Ce sa fac? … dar sa fie si de post, ca de … suntem in Postul Sfintei Marii. Gasind si un pachet-si-un-pic de foietaj, m-am gandit ca nimic nu poate fi mai simplu si mai rapid, in situatia de fata, decat pregatirea unui strudel. Deci, avem deja 2 eliminari din congelator: fruncte de padure si foietaj.
Ei … uite ce repede ma conformez.
Ei … uite ce repede ma conformez.
INGREDIENTE (4-6 portii):
MOD DE PREPARARE:
Mai intai pregatim umplutura ca pentru dulceata: punem fructele de padure impreuna cu zaharul si zeama de la sfertul de lamaie, intr-o cratita, la foc mic. Amestecam usor, din cand in cand, si cand obtinem consitenta unui sirop mai gros, luam de pe foc. In total, aceasta etapa dureaza cam 45 min, dupa care lasam la racit.
Cat s-a racit umplutura, din surplusul de foietaj am pregatit si niste pateuri cu fructe confiate (vezi reteta aici).
Aluatul dezghetat, in taiem in 2 jumatati. Crestam pe margini fasii de cca 2 cm, lasand in mijloc loc unde vom pune umplutura. Preparam un sirop din 50 ml apa cu 3 linguri de zahar si ungem foile cu acest sirop. Asezam umplutura in mijloc si incepem sa impachetam, aducand fasiile laterale peste umplutura, cat mai strans posibil. Nu puneti multa umplutura, caci aceasta, la cuptor, se va inmuia si va curge. Presam capetele astfel incat sa ‘‘inchidem” strudelul si umplutura sa nu curga.
Le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu siropul de zahar si coacem la foc iute (200-220°C) cca 20-30 minute, pana se rumenesc.
Se lasa sa se raceasca, se pudreaza cu zahar pudra si se serveste ca atare. Daca nu tineti post, puteti servi impreuna cu inghetata sau un pahar de lapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu