joi, 16 octombrie 2014

PLACINTA CU CONOPIDA, CARTOFI SI BACON

A venit vremea sa incercam cat mai multe retete cu conopida, mai ales ca in acest anotimp se gaseste foarte usor si este proaspata. De ce nu am facut pana acum nici o reteta cu acesta leguma, nici eu nu as putea sa spun.
De obicei conopida se gaseste in meniul meu sub forma de mancare de conopida, conopida pane sau murata….. astazi am incercat o altfel de placinta care contine si conopida.


INGREDIENTE:
  • 4 buchetele conopida,
  • 3 cartofii,
  • 2 oua,
  • 4 catei de usturoi tocati marunt,
  • 150 gr praz tocat marunt,
  • 50 gr sunca afumata,
  • 150 gr bacon,
  • 150 gr branza rasa,
  • 100 ml lapte,
  • sare, piper.
MOD DE PREPARARE:
Calim un pic ulei prazul si usturoiul, dupa care le scoate pe o farfurie.


In ulei ramas in tigaie rumenim bacon-ul maruntit si sunca afumata.

Intre timp curatam de coaja cartofi, ii dai pe razatoare si ii stoarcem bine de zeama.

Adaugam peste bacon+sunca, prazul, usturoiul, cartofii. Condimentam cu sare, piper si amestecam bine.



Rupem in bucatele cat mai mici conopida, apoi o punem intr-o tava, o stropim cu ulei de masline si condimentam cu piper proaspat macinat. Adaugam peste conopida compozitia de mai sus.

Turnam peste legumele din tava laptele si ouale batute, apoi presaram branza rasa.


Tava trebuie sa stea la cuptor circa 60 min.

Placinta se serveste calda cu salata verde.

Va doresc pofta buna J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu