vineri, 13 iunie 2014

CREMWURSTI IN FOIETAJ

Atunci cand am timp, din cand in cand, urmaresc Paprika TV. De fiecare data, vad retete interesante, usor de facut, dar pe care nu apuc sa le pun in practica din lipsa de timp, comoditate, memorie scurta, etc. Ei da, omul mai si uita, iar eu chiar recunosc ca mi se intampla. Reteta pe care vreau sa v-o propun, apartine lui Lorraine Pascale si este atat de atat de simplu este de facut, incat am retinut-o din prima. Avem nevoie de doar 2 ingrediente, pe care de cele mai multe ori, de obicei, le avem in frigider.  


INGREDIENTE:
  • 1 pachet 800gr foietaj
  • 500 gr cremwursti (12 buc)
                         
MOD DE PREPARARE:
Dezghetam foietajul si asezam foaia pe latime. Aliniem cremvurstii cruzi, astfel incat sa acoperim jumatate din foaie, lasand cam 5 mm, spatiu liber intre ei.
Invelim cremwurstii cu jumatatea de foaie de aluat libera. Presam aluatul intre cremvursti cu o coada de lingura de lemn (eu folosesc instrumentul cu care toc vinetele) astfel incat spatiul lasat initial, sa se umple cu aluat. Nu va faceti grija daca se mai rupe aluatul. Intindeti-l cu degetul, astfel incat cremwurstii sa nu ramana neacoperiti de aluat.


Bagam la congelator cca 15 minute ca sa intareasca si sa fie usor de taiat. Pentru a incapea mai usor in congelator, eu portionez in 2-3 bucati, in functie de spatial disponibil in acel moment.


Tapetam o tava cu hartie de copt, scoatem aluatul din congelator si taiem “felii” de 1 cm grosime. Le punem in tava si coacem la foc potrivit pana cand foietajul este gata.











Se pot folosi si carnati, dar trebuie ales un sortiment care sa nu aiba multa grasime (recomand carnatii Frankfurt de la Lidl), pentru a nu se praji cat stau la cuptor.

Este un aperitiv delicios ce se poate servi atat cald cat si rece.



Pofta buna!
cemaigatescfetele!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu