INGREDIENTE (15 buc):
- 2 oua
- 250 ml lapte
- 250 gr faina
- 4 linguri de zahar
- o lingura praf de copt
- ½ lingurita sare
- 3 linguri unt topit
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de portocala
MOD DE PREPARARE:
Amestecam intr-un vas laptele cu cele 2 oua si untul topit.
Adaugam treptat faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala si amestecam pana cand se obtine o compozitie asemanatoare unei smantani mai groase.
Adaugam treptat faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de portocala si amestecam pana cand se obtine o compozitie asemanatoare unei smantani mai groase.
Intr-o tigaie de teflon foarte bine incinsa, turnam compozitie cu un polonic astfel incat sa obtinem o clatita ce cca 10 cm diametru sau putem utiliza diferite forme speciale. Lasam la “prajit” si cand observam ca incep sa se formeze mici bule pe suprafata clatitei, o intoarcem pe partea cealalta. Timpii de coacere sunt mici, asa ca trebuie ceva atentie pentru a nu arde clatitele.
Se servesc atat calde cat si reci in combinatie cu sirop de artar, dulceata, sirop de ciocolata, etc.
De asemenea, se pot adauga in compozitie si nuci, fulgi de ciocolata, fructe uscate, etc.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu