Imi place ca duminica dimineata sa ma rasfat cu ceva dulce. Tot gandindu-ma ce sa fac, am descoperit in camara ca mai am cateva piscoturi si o budinca de ciocolata. Aceste ingrediente m-au dus cu gandul la reteta de tiramisu…dar o varianta mai light a acesteia. Asa ca m-am pus pe treaba. Am avut ceva emotii ca s-ar putea sa nu fie ok combinatia, dar rezultatul final a fost apreciat.
INGREDIENTE:
- 200 gr piscoturi,
- 1 plic de budinca de ciocolata,
- 500 ml lapte,
- 4 linguri zahar,
- cafea,
- esenta rom,
- 150-200 gr capsuni.
MOD DE PREPARARE:
Incepem prin a face cafeaua (mai tare) circa o cana. Dupa ce este gata o lasam la racit.
Cand cafeaua este racita adaugati si esenta de rom.
Punem la incalzit laptele, cand este gata adaugam budinca de ciocolata si amestecam continuu. Tinem pe foc pana cand budinca incepe sa se ingroase si o lasam la racit.
Taiem bucatele capsunile.
Insiropam fiecare piscot in cafea si il asezam pe o farfurie (unul langa altul). Punem peste piscoturi budinca, capsunile taite bucatele, iar budinca. Apoi un strat de piscoturi si apoi unul de budinca.
Dam prajitura la rece pentru cateva ore.
Enjoy J
cred ca s-a mancat rapid :)
RăspundețiȘtergerefoarte repede :)
RăspundețiȘtergere