O “bucatica” din Mexic la tine in bucatarie, picanta si gustoasa
direct in farfurie!
O reteta simpla si usor de preparat care “a spart” monotonia culinara a unei seri transformand-o intr-o cina gustoasa si un pic “altfel”.
INGREDIENTE QUESADILLA (4 portii):
- 1 carnat chorizo (picant),
- 4 cartofi albi mai maricei,
- 2 cepe galbene,
- 3 catei de usturoi,
- 250 gr.branza rasa tip Gouda,
- 300 gr. Mozzarella,
- condimente: chilli (daca va place gustul foarte picant), piper (alb, negru si rosu), sare dupa gust,
- ulei de masline,
- 4 buc tortilla.
INGREDIENTE SALSA:
- un ciorchine de rosii cherry (cam 6-8 buc),
- ceapa mica rosie (eu am avut ceapa verde…),
- 1 ardei rosu (de obicei se pune ardei iute dar pentru gustul familiei mele am pus un simplu ardei gras rosu),
- zeama de lamaie,
- sare, piper si ulei dupa gust.
MOD DE PREPARARE:
Am spalat cartofii si i-am fiert in coaja timp de jumatate de ora.
Intre timp, am tocat ceapa si usturoiul si le-am inabusit in ulei de masline.
Cand s-au inabusit bine (ceapa a devenit trasnparenta), am adaugat carnatul chorizo taiat cubulete. Le-am mai lasat in cratita cam 5 minute, pana si-a lasat grasimea carnatul.
Cartofii fierti i-am decojit si taiat in cubulete dupa care i-am adaugat in cratita cu condimente pentru 2-3 minute (pana au tras toata grasimea si au prins o culoare aurie - rosiatica).
Am pus intr-o tigaie unsa cu putin ulei de masline o bucata de tortilias peste care am ras branza gouda si am presarat cateva bucatele de mozzarella proaspata, cu tigaia pe foc la putere medie.
Am asteptat pana s-a topit branza dupa care am adaugat pe o jumatate din lipie umplutura cu chorizo si cartofi, am impaturit cealalta parte a lipiei peste umplutura, iar deasupra am uns cu ulei de masline.
Dupa 1 minut, am intors lipia si am uns cu ulei partea cealalta. Am mai intors inca odata lipia cu partea unsa in tigaie (pentru a deveni crocanta pe ambele parti), am mai lasat-o un minut si ... gata.
Am preparat repede salsa astfel: peste rosiile taiate in cubulete, ceapa solzisori /cubulete si ardeiul julien am turnat sucul de lamaie, uleiul de masline si condimentele. Am amestecat si gata salsa fresh!
Am preparat repede salsa astfel: peste rosiile taiate in cubulete, ceapa solzisori /cubulete si ardeiul julien am turnat sucul de lamaie, uleiul de masline si condimentele. Am amestecat si gata salsa fresh!
Am pus pe farfurie lipia, am taiat-o in jumatate si am servit langa ea salsa proaspata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu