Aveti o gramada de resturi in frigider pe care le ocoliti de cateva zile si nu stiti la ce le-ati putea folosi? Se intampla cumva sa nu aveti chef sa gatiti ci, mai degraba, ati vrea doar sa aruncati ceva intr-o tigaie si … gata masa? Daca raspunsul este da, atunci va prezentam reteta perfecta pentru astfel de “ocazii”. Eu o numesc “pizza Cristina”. De ce? Pai, este numele colegei de la care am reteta, asa ca botezul a fost simplu. La momentul prepararii nu am avut in frigider chiar “de toate”, insa se poate adauga orice ingredient pe care il doriti.
INGREDIENTE (tava 25 x 45 cm):
- 4 oua
- 1 cana lapte
- 1 cana faina
- ½ ardei gras rosu
- ½ carnat chorizo “dulce”
- ½ carnat chorizo picant
- 5-6 felii sunculita taraneasca
- 1 ceapa verde
- cca 100 g porumb
- cca 100 g mozzarella
- cca 100 g cascaval
- un praf sare, piper
- ketchup
MOD DE PREPARARE:
Amestecam ouale, faina, laptele si adaugam un praf de sare - piper.
Nu este nevoie de multa sare, deoarece restul ingredientelor contin si ele sare. Taiem marunt ingredientele si ne pregatim de “montare”.
Tapetam cu hartie de copt o tava si turnam compozitia. Rand pe rand punem ingredientele in tava: ardei, ceapa verde, sunculita, carnati.. Eu am avut doar ce am enumerat, insa, bineinteles ca puteti completa cu ce va place, si chiar recomand: ciuperci, masline, etc. Presaram mozzarella si cascavalul date prin razatoare si coacem in cuptorul incins timp de cca 30 de minute.
E o pizza foarte consistenta, care se poate servi atat calda cat si rece, stropita din belsug cu ketchup.
Pofta buna!
Sigur o sa incerc si eu )
RăspundețiȘtergereSper sa mai publicati si alte retete usor de facut si gustoase.