De cate ori nu plecam de la serviciu, macinate de gandul "ce sa mai gatesc"? Vrem sa fie si repede si gustos si sanatos si putine vase de spalat si … si … si… Intr-o astfel de dupa-amiaza, mi-au cazut ochii pe o caserola cu aripioare de pui pe care o aveam in frigider cu destinatia ciorba. Cum chef de ciorba nu exista, dar foame da … am improvizat repede o masa, care la final mi-a adus numai laude, dar si remarca: uite ce simplu e sa gatesti!
- 16 aripioare de pui
- 250 gr broccoli
- 2 morcovi
- 3 linguri unt
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Spalam aripioarele (eu si parlesc intotdeauna puiul, fie ca sunt aripioare, pulpe sau pui intreg, si apoi spal carnea), le frecam cu putina sare si le punem la frigider cam 30 de minute, adica cam cat ne ia sa pregatim garnitura de broccoli si morcov.
Curatam si spalam legumele: broccoli il impartim in buchetele si morcovul il taiem rondele de 0.5 cm grosime. Punem intr-o cratita apa la fiert si cand apa clocoteste, adaugam legumele. Dupa 5 minute scoatem broccoli si il punem la scurs, iar morcovul il mai lasam cam 20 de minute. Cand este fiert, il scoatem si il punem la scurs.
Luam aripioarele de la frigider si le randuim frumos intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le presaram cu putin piper si le bagam la cuptor. Dupa ce s-au rumenit frumos (cca 20-25 de minute), le intoarcem si le bagam inapoi in cuptor pentru inca 15-20 minute.
Cand aripioarele sunt aproape gata, luam repede o tigaie, incingem cele 3 linguri de unt, rasturnam morcovul si broccoli si aruncam un praf de sare. Le perpelim bine pana cand devin lucioase, amestecand usor. Dam deoparte tigaia, scoatem aripioarele din cuptor si chemam repede familia la masa. Mancarea asta este mai gustoasa cand e calda. Daca nu plecam in vizita sau daca nu avem musafiri pretentiosi, putem pregati si un mujdei de usturoi, cu care sa stropim atat aripioarele cat si legumele.
Pofta buna!
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu