duminică, 4 mai 2014

PRAJITURA GUGULUF


Am achizitionat de curand o forma guguluf, m-am tot gandit ce reteta sa fac. 
Am zis sa incerc o reteta simpla de prajitura, la care am adaugat ciocolata si nuci.

INGREDIENTE: 
  • 5 oua, 
  • 250 gr zahar,
  • 250 gr faina, 
  • 5 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt, 
  • 2 buc ciocolata neagra,
  • 50 gr unt, 
  • 100 gr nuci,
  • esenta rom, zahar vanilat.


MOD DE PREPARARE:
Intr-o tigaie antiaderenta prajim la foc mic nucile, le lasam sa le raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu zahar.  
Peste ele adaugam treptat galbenusurile.


 








Amestecam faina cu praful de copt, le cernem si le adaugam peste compozitia de mai sus, alternam si uleiul. Avem grija sa amestecam incet de jos in sus.

 Acum este randul sa adaugam esenta de rom si zaharul vanilat.
Maruntim ciocolata.
Ungem forma guguluf cu ulei, adaugam jumatate din compozitia, punem ciocolata si nucile tocate marunt.
Adaugam si restul de compozitie, peste care punem restul de nuci si ciocolata.

 Introducem prajitura la cuptor pentru circa 35-45 min sau pana trece testul scobitorii.
Intre timp topim  ciocolata.
Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam la racit 30 min, dupa care o rasturnam pe o farfurie, turnam ciocolata topita si pudram cu zahar.

Pofta buna !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu