luni, 28 aprilie 2014

SUPA DE LEGUME CU GALUSTE

Supa cu galuste este usor de facut si pe placul tuturor. Este o reteta simpla si nu este nevoie de mult timp pentru preparare. Secretul galustelor pufoase este ca, imediat ce terminam compozitia, sa incepem sa le punem in supa, altfel, grisul se umfla de la albus si vom avea galusti mai degraba gloante decat pufoase. In cazul in care « ratam » momentul, nu-i bai: vom fierbe galustele mai mult. Va sigur ca supa va fi la fel de gustoasa.

INGREDIENTE
Supa:
  • 1 morcov mai mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1 telina mica
  • sare
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • 3-4 linguri gris
  • 1 lingurita ulei

MOD DE PREPARARE:
Curatam legumele, le spalam, le taiem in bucati mari (ceapa o lasam intreaga) si le punem la fiert, mai putin cartoful, in cca 2 litri de apa cu sare si o lingura ulei. 


Cand morcovul este aproape fiert, adaugam cartoful taiat cubulete. Cat fierbe cartoful, pregatim galustele. 
In albusul batut spuma, incorporam galbenusul, amestecand usor. Adaugam grisul treptat, si la final, incorporam si uleiul. Compozitia de galuste trebuie sa aiba consistenta unei smantani. Dupa ce toate legumele s-au fiert, le scoatem din supa (eu am pastrat morcovul in supa) si dam focul la mic, astfel incat supa sa nu clocoteasca. Daca credeti ca este prea putina apa, puteti completa, dar, apoi, trebuie sa asteptati sa ajunga la fierbere pentru a adauga galustele.


Cu o lingura inmuiata in supa, luam compozitie (cam jumatate de lingura) si turnam in supa care nu trebuie sa clocoteasca pentru a nu se imprastia galustele.

Lasam la foc mic pana ce supa incepe sa fiarba usor. Intoarcem cu grija galustele si mai dam intr-un clocot.


Daca doriti puteti adauga si putin Delikat pentru un plus de gust.

Pofta buna!
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu