Un desert fin, ba chiar de post, care nu necesita coacere. Asa ca va invit sa incercati aceasta reteta, mai ales ca suntem in Postul Pastelui, iar multi dintre noi tin acest post.
INGREDIENTE:
- 200 gr. biscuiti simpli,
- 1 kg mere,
- 200 gr. zahar,
- 1 budinca vanilie,
- scortisoara,
- 300 ml apa.
MOD DE PREPARARE:
Se curata merele si se rad. Se pun pe foc intr-o cratita impreuna cu zaharul (zaharul il puteti pune dupa gust), apa si scortisoara (tot dupa gust).
Cand merele incep sa-si lase zeama adaugam praful de budinca si fierbem pana se ingroasa.
Asezam intr-o tava (20 x 30 cm) folie alimentara sau hartie de copt dupa care incepem “montarea” prajiturii.
Un rand de biscuiti, un rand din compozitia fierbinte, inca un rand de biscuiti si restul de compozitie, iar deasupra se pune inca un rand de biscuiti.
Dam la rece pentru cel putin 2-3 ore apoi rasturnam compozitia cu fundul in sus pe un platou.
Se taie cu un cutit bine ascutit in ce forma doriti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu