miercuri, 23 aprilie 2014

BORS DE MIEL

La noi in familie, carnea de miel se gateste in 3 feluri pentru sarbatorile de Pasti: bors de miel, friptura si drob. Reteta de friptura am postat-o deja, si acum urmeaza la rand borsul de miel. Dupa cum probabil ati observat, ordinea postarilor este cu totul alta decat cea in care se servesc preparatele, dar asa am avut inspiratia de ... postare. Prin urmare, va prezint reteta de bors de miel care se gateste la noi in familie si pe care, in aceasta forma, am intalnit-o doar in zona Brailei, orasul meu natal.

INGREDIENTE (cca 6-8 portii):
  • 1 kg carne miel (coaste, piept, oase)
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 5-6 frunze de stevie
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 0.5 l bors
  • 1 ceasca/1 mana de orez
  • sare
                         

MOD DE PREPARARE:
Spalam bine carnea, o curatam de pielite, o punem la fiert in apa cu sare si spumam din cand in cand (oala in care gatesc eu borsul are cam 6 l). 












Cat se fierbe carnea (cca 1 ora), curatam si spalam ceapa, usturoiul si stevia. Le taiem in bucati mai maricele, cam de 1cm lungime. 
Intr-o alta cratita, punem ceapa si usturoiul la fiert in apa (1 parte/cana) cu zeama de la carnea de miel (3 parti/cani). Din cand in cand, daca mai este nevoie completam cu zeama de carne. 


Odata ceapa si usturoiul fierte, adaugam stevia si carnea de miel care a fiert separat. Cum stevia fierbe foarte repede, iar carnea de miel e deja fiarta, dupa primul clocot, adaugam borsul. Daca va place borsul mai acru, atunci puteti pune mai mult de 0.5 l. Lasam sa mai fiarba cam 5 minute si adaugam orezul. 


Cand orezul este gata fiert, stingem focul si presaram leusteanul tocat marunt. 











Se serveste fierbinte cu ceapa verde.

Pofta buna!
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu