miercuri, 23 aprilie 2014

FRIPTURA DE MIEL

Pentru majoritatea romanilor, sarbatorile de Pasti inseamna, din punct de vedere culinar, mese imbelsugate din meniul carora nu lipseste friptura de miel. Chiar daca a trecut Pastele, va propun reteta mea de friptura de miel (de fapt, a mamei), pentru ca sigur a mai ramas ceva carne de miel in congelator care asteapta sa fie gatita. Este o reteta simpla, fara marinare, pe care o recomand tuturor: seniori si juniori in ale gatitului.


INGREDIENTE (cca 6 portii):
• 1-1.5 kg carne miel (pulpa din spate)
• 1 cana vin alb
• cca 50 ml ulei
• 5-6 catei de usturoi
• sare, piper
• optional: cimbru, dafin, rozmarin


MOD DE PREPARARE:
Spalam bine carnea, o curatam de pielite si, eventual, o portionam in bucati mai mici. Nu recomand sa o curatati de toata grasimea, deoarece la cuptor aceasta va proteja carnea si friptura va iesi mai suculenta.


 Intr-o oala mai mare, punem carnea la fiert cu ceva sare si cativa catei de usturoi. Dupa cca 45 minute, scoatem carnea si o lasam la scurs intr-un castron. Separat preparam un sos din vin, ulei si condimente.
Ungem cu ulei o tava potrivit de mare, asezam carnea, o impanam cu bucati de usturoi si o stropim din belsug cu sosul preparat. Mai adaugam ceva piper macinat, acoperim cu folie de aluminiu si bagam tava in cuptorul incins.


Dupa 30 de minute, indepartam folia de aluminiu, intoarcem carnea si stropim cu sosul din tava. Daca, se evapora lichidul din tava, atunci mai adaugati apa calduta cu putin vin. Lasam inca 30 de minute, si, din cand in cand mai stropim cu sosul din tava.


Cand carnea s-a rumenit frumos, scoateti tava din cuptor si lasati friptura de miel cateva minute sa se linisteasca. Eu am servit impreuna cu piure de cartofi si salata verde.

Pofta buna!

cemaigatescfetele!

Un comentariu:

  1. Yummy!!!....Arata extraordinar....inclusiv salata!...
    Cu siguranta o sa incerc..chiar si in varianta porc sau pui...

    RăspundețiȘtergere