Pentru ca suntem in post, va propun reteta mea pentru binecunoscuta fasole batuta. Pe cat este de usor de facut, pe atat este de gustoasa, iar “pacatosii” o pot garnisi, fara niciun fel de problema de potrivire, cu ceva carnati sau afumatura.
- 0.5 kg fasole boabe, alba
- 1 ceasca ulei
- 5-6 catei de usturoi
- 2 ceape potrivite
- 1 lingura bulion
- sare
Spalam fasolea si o punem la inmuiat cateva ore (eu o las de seara pana dimineata).
Fasolea se clateste si se pune la fiert intr-o oala mare. Dupa ce da in clocot, schimbam apa si o punem din nou la fiert. Mai repetam procedeul de 2 ori si apoi lasam sa fiarba la foc potrivit (cca 3-4 ore). Fiertul in mai multe ape ne ajuta sa evitam disconfortul care poate aparea dupa ce vom manca fasolea.
Scoatem fasolea cu o spumiera intr-un castron si amestecam cu blenderul pana cand obtinem o pasta. Nu va grabiti sa aruncati apa in care a fiert fasolea. La fel de bine, putem da fasolea prin masina de tocat sau o putem mixa in robotul de bucatarie. Adaugam uleiul, amestecam si completam cu apa in care a fiert fasolea pentru obtine consistenta dorita. Pisam usturoiul, il adaugam in fasole si potrivim de sare.
Separat, intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei si calim ceapa taiata julienne. Cand ceapa a capatat o culoare aurie, punem bulionul, amestecam si mai lasam cateva minute la prajit.
Se aseaza intr-o farfurie, de preferat castron, si se acopera cu sosul de ceapa si bulion. Va recomand sa o serviti rece cu paine prajita.
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu