joi, 3 aprilie 2014

BUDINCA DE LEGUME CU CARNE

Prima data am facut aceasta reteta doar cu legume, mi-a placut de la inceput aceasta combinatia. 
Mi-am zis ca daca adaug niste carne de pui nu are ce sa fie rau si ce a iesit va las pe voi sa descoperiti J


INGREDIENTE (cca 6 portii):

  • 500 gr piept pui,
  • 200 ml smantana pentru gatit,
  • 2 oua,
  • 100-200 gr brocoli,
  • 2 morcovi,
  •  4 cartofi potriviti,
  • cateva fire usturoi verde,
  • 1-2 linguri ulei masline,
  • 200 gr branza (puteti sa folositi orice branza aveti prin frigider: telemea, mozarella, parmezan),
  • condimente: sare, piper, cimbru.


    MOD DE PREPARARE:
    Am spalat brocoli si l-am desfacut in buchetele. Am pus apa la fiert, cand incepe sa fiarba am adaugat buchetelele si l-am lasat sa fiarba circa 2-3 min.
    Cand este fiert l-am scurs si l-am pus intr-o tava unsa cu ulei.
    Am curatat si taiat rondele morcovul si l-am pus la fiert pentru 5 min. Se adauga peste brocoli in tava.


    Cartofi se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare. Nu trebuie fierti mult timp, doar pana cand puteti introduce furculita in ei, dar sa nu se sfarame (circa 15 min). Cand sunt gata se adauga peste celelalte legume in tava si se condimenteaza cu piper si cimbru.


    Separat am taiat cubulete carnea de pui, am condimentat-o cu sare, piper si cimbru.
    Am pus intr-o tigaie la incins ulei de masline si am adaugat carnea, trebuie rumenita cateva minute. Adaugam in tigaie si usturoiul verde tocat si lasam pe foc circa 5 min. Cand este gata punem si carnea peste legume.

    Radem branza si o amestecam cu legumele.
    Intr-un castron batem ouale, peste care adaugam smantana lichida.


    Compozitia de mai sus o punem peste legumele din tava si amestecam.

    Inainte sa introducem tava la cuptor radem branza deasupra.


    Introducem la cuptor pentru circa 35 min.


    Puteti sa faceti budinca si doar cu legume, iese la fel de gustos.


    Pofta buna!

    2 comentarii: