marți, 8 aprilie 2014

TAITEI CHOW MEIN CU PUI

Chow Mein (chǎo-miàn), sau, in romaneste, taiteii prajiti, este una dintre cele mai populare specialitati chinezesti. Usor de facut, acest preparat este ideal pentru o seara in care ne dorin sa terminam repede pregatirea cinei si sa impresionam mesenii cu … altceva.

INGREDIENTE (cca 6 portii):

  • 500 g piept pui
  • 1 punga (450 g) mix legume chinezesti congelate
  • 250 g taitei chow mien
  • 100 ml sos soia
  • 100 ml sos dulce de chilli
  • 4-5 linguri ulei susan
  • 3-4 catei de usturoi
  • amestec condimente chinezesti
  • 2 oua
                         
MOD DE PREPARARE:

Se spala pieptul de pui, se taie in fasii subtiri (mie, de data asta, nu mi-au reusit prea subtiri, pentru ca graba a fost foarte mare) si se pune la marinat in sosul de soia cca 30 de minute.


Intre timp, punem apa la fiert pentru taitei. Cand clocoteste, adaugam taitetii si ii lasam cca 4 minute. Ii scoatem intr-o strecuratoare, ii clatim bine cu apa rece si ii lasam la scurs.

 Intr-o cratita mai mare, se incinge uleiul si se caleste usturoiul pret de cateva secunde. Se adauga bucatile de pui scurse de sosul de soia. Incingem in ulei pana cand puiul isi schimba culoarea si devine auriu. 


Adaugam legumele congelate (ceapa, morcovi, ardei gras rosu, fasole mung, ciuperci, bambus, ceapa verde, etc), amestecam si lasam la foc potrivit pret de 10-15 minute. 


Cand legumele sunt gata, adaugam sosul de soia in care a stat puiul, sosul de chilli si condimentele. Nu adaugati sare pentru ca sosul de soia este foarte sarat si de obicei este suficient pentru o mancare rezonabil de sarata. Lasam sa dea in clocot, si adaugam taiteii. Amestecam toate ingredientele cu grija ca sa nu strivim taiteii si mai lasam cateva minute pe foc pentru omegenizare. Trebuie sa avem grija ca sosul sa nu scada de tot la fierbere, in caz contrar mancarea va fi uscata si gustul de faina din taitei va fi cel dominant, ceea ce nu ne dorim. 


Luam cratita de pe foc si continuam cu ultima etapa. Intr-o tigaie, incingem 2 linguri de ulei si rasturam cele 2 oua batute ca pentru omleta. Amestecam in tigaie, cam ca la mamaliga, astfel incat tot oul sa se prajeasca si sa se sfarame in bucati cat mai mici. Turnam oul peste taitei, amestecam cu grija si, gata, in seara asta mancam … chinezi.

Pofta buna!


cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu