joi, 19 iunie 2014

SALATA CU FASOLE ROSIE

Ploua … ploua tare. E iunie si vremea nu arata a vara. Astazi pentru mine: ploaie + nori = lipsa chef de orice. Cu un astfel de moral, ma indrept catre bucatarie gandindu-ma sa gatesc ceva care sa fie … altceva, dar mai simplu. Cat de simplu? Cam ca o salata. Prin urmare, am adunat ingredientele pe care le aveam la indemana si iata ce a iesit: o explozie de culoare si savoare. 
Uraaa, tocmai mi-am inseninat ziua.  

 INGREDIENTE (cca 4 portii):
  • 1 conserva fasole rosie (400 g)
  • 1 conserva porumb (300g)
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1 avocado
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei verde (bulgaresc)
  • 1 lingurita seminte susan
  • 1 lingurita seminte in
  • 1 lingura seminte floarea soarelui
  • 4 linguri ulei masline
  • zeama de la ½ lamaie
  • sare, piper                      
MOD DE PREPARARE:
Desfacem conserva de fasole si pe cea de porumb, scurgem apa, clatim bine boabele si lasam sa se scurga intr-o sita.
Trebuie sa fac observatia ca gramajul specificat la ingrediente este "masa bruta" a conservei.
Intre timp, curatam ardeii, ceapa verde, avocado si le taiem bucatele/cubulete mici.


Intr-un bol, amestecam fasolea rosie cu porumb, ardei, ceapa verde, avocado, seminte.
Pregatim un dressing din ulei de masline, zeama de lamaie si sare pe care il turnam peste salata.

Amestecam usor, rasnim deasupra o ploaie usoara de piper si ... salata este gata.


Pofta Buna
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu