joi, 31 iulie 2014

OREZ PRAJIT CU BACON

Orezul prajit este o reteta foarte des intalnit in bucataria chinezeasca. Este o mancare facuta din resturile din ziua precedenta. 
De obicei se foloseste orez ramas cu o zi inainte, daca nu aveti puteti sa folositi orez pregatit atunci, dar trebuie lasat la racit foarte bine. 
Cel mai des intalnit este orezul prajit cu ou. 
O reteta delicioasa JJ




INGREDIENTE (cca 2 portii):
  •   1 cana orez,
  • 250 gr bacon,
  •  2 oua,
  •  1 ceasca legume congelate,
  •  4 fire ceapa verde tocata marunt,
  • 3 catei de usturoi tocat marunt,
  • 2 linguri ulei,
  • condimente: sare, piper, condimente chinezesti.
MOD DE PREPARARE:
Punem la incins intr-o cratita ulei adaugam ceapa verde, calim 3-4 min. Adaugam orezul si apa cat sa il acopere, il lasam la fiert circa 10-15 min.
Separat batem usor cele 2 oua cu 2 linguri de apa. Intr-o tigaie antiaderenta punem o lingura de ulei, adaugam ouale. Tinem tigaie pe foc circa 2 min. Punem pe o farfurie si in momentul in care este racit il taiem in fasii.




Punem la calit ceapa si usturoiul circa 1 min.
Adaugam baconul, orezul, legumele congelate si condimentam (amestecand continuu), lasam la foc pentru circa 5 min.


A venit timpul sa punem ouale, amestecam si mai lasam pe foc circa 2-3 min.



Va doresc pofta buna J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu