marți, 11 martie 2014

BULZ

Nu am intalnit inca persoana care sa zica ca nu ii place combinatia de mamaliga, branza, carnati si oua, cu alte cuvinte … bulz. Lactovegetarienii pot incerca si varianta fara carnati. Preparatul final este la fel de gustos.
Cantitatile sunt aproximative, in functie de preferintele fiecaruia.


INGREDIENTE:
  • 250 gr malai,
  • 3 oua,
  • unt pentru uns forma de copt,
  • 200 gr branza burduf ,
  • 100 gr branza de oaie, 
  • 5 bucati carnati (am pus si carnati afumati),
  • 200-300 gr kaiser (sunca afumata),
  • sare.


MOD DE PREPARARE:
Incepeti prin a pune apa cu sare la fiert pentru mamaliga
Cand incepe sa fiarba apa, se adauga malaiul si se lasa la foc mic circa 5-10 min. Se amesteca temeinic pana cand e aproape gata. Aveti grija ca mamaliga trebuie sa iasa mai moale, ca sa poata fi modelata mai usor.



Se taie carnatii si kaiserul, se pun un pic la calit (fara ulei). 
Se unge tava cu unt. 

Se pune un strat de mamaliga, se adauga carnatii, kaiserul si branza.


Peste ele se pune iar un strat de mamaliga in care facem 3 locasuri in care vom sparge ouale.


Preparatul se pune la cuptor pentru 30-40 min (in functie de cuptorul fiecaruia).

Sper sa va placa.


Un comentariu: