luni, 17 martie 2014

TOCHITURA

Reteta de tochitura mi s-a parut mereu complicata, dar am zis sa incerc macar o data sa o fac.
Necesita un timp mai indelungat de preparare, dar rezultatul final merita tot efortul.
Puteti sa incercati reteta doar cu carne de vita, iese la fel de gustoasa.

INGREDIENTE:
· 250 gr costita afumata,
·  250 gr carnati afumati,
·  300 gr carne porc,
·  300-400 gr carne vita,
·  200 gr branza de burduf,
·  2 cepe,
·  8 catei de usturoi,
·  condimente: piper, cimbru, boia dulce,
·  200 ml vin rosu,
·  2 linguri ulei floarea soarelui,
·  2 linguri ulei masline,
·  3-4 linguri ketchup (sau pasta de tomate),
·  3 oua,
·  400 gr malai,
·   muraturi: conopida, castraveti, gogosari,
·   pentru decor: boabe piper si mustar.

MOD DE PREPARARE:
Am inceput pregatirea retetei cu o seara inainte, cand am pus carnea de vita taiata cubulete la macerat cu: ulei de masline, piper, cimbru, 3 catei de  usturoi, vin rosu.

Se taie costita, carnatii si carnea de porc cuburi nu prea mari, dar nici foarte mici.
Intr-o cratita, se lasa la rumenit in putin ulei costita afumata, dupa care se scoate pe o farfurie.
Peste uleiul din cratita se pun carnatii afumati, se calesc putin, se scot si se pun peste costita.
Adaugati in tigaie ceapa taiata cubulete pana se rumeneste, apoi carnea de vita care se caleste cateva minute si carnea de porc.
Peste ingredintele din cratita se adauga condimentele, ketchup-ul dizolvat in putina apa, vinul rosu, apa (circa o cana, incalzita in prealabil) si se pune la cuptor circa 40 min (se tine pana ce carnea de vita se topeste in gura).
Se pune la fiert apa cu sare pentru mamaliga (circa 1 litru de apa). Cand incepe apa se fiarba se adauga malaiul (cam 400 gr), amestecati din cand in cand. Se lasa la fiert circa 30 min.

In timp ce fierbe mamaliga verificam carnea de la cuptor si adaugam costita afumata, carnati afumati, usturoiul si se mai pune la cuptor circa 10 min.

Intre timp, este gata mamaliga si se fac ouale ochiuri.

Se aseaza pe farfurie tochitura, mamaliga, ouale, muraturile si se presara branza de burduf.


Se serveste cu vin rosu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu