marți, 25 martie 2014

OMLETA CU CARNATI SI BRANZA

Nu ar trebui sa existe niciun pretext sa sarim peste micul dejun. Va propun o reteta simpla si rapida,  ideala pentru  a incepe ziua. Este micul dejun perfect pentru weekend, simplu de facut, hranitor si mereu la indemana.

INGREDIENTE:
  • 5 oua (pentru 4 persoane)
  • 3 carnaciori oltenesti
  • 2-3 felii kaizer
  • 50 g branza telemea
  • piper
  • sare
  • condimente la alegere                        

MOD DE PREPARARE:

Se taie carnatii si kaizerul in bucati mici. 



Se pun in tigaia incinsa. Daca aveti tigaie ceramica sau din teflon nu este nevoie sa adaugati ulei. Carnatii se vor praji si vor lasa suficienta grasime pentru a prepara ompleta. Cat timp se rumenesc carnatii si kaizerul, batem ouale cu piper si putina sare. Nu adaugati prea multa, deoarece branza si carnatii au deja sare in compozitie. Adaugam in ouale batute, branza taiata cubulete mici si amestecam usor, astfel incat toate bucatile de branza sa fi facut cunostinta cu oul.


Odata rumeniti carnatii, adaugam amestecul de oua batute cu branza. Se prajeste omleta pe ambele parti. Recomand sa ridicati putin marginile, astfel incat oul nefacut, care a ramas la suprafata omletei, sa se scurga in tigaie si sa se prajeasca


Se serveste calda, simpla sau combinatie cu legume dupa pofta inimii.











Pofta buna!

cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu