joi, 16 octombrie 2014

FRENCH TOAST (FRIGANELE)

Omleta, ochiuri romaneste, gris cu lapte, cornuri, sandwich-uri…. cred ca si voi ati prefera ca in fiecare dimineata sa va rasfatati cu alt mic dejun delicios.
Ingredientele pentru reteta de mai jos cu siguranta le aveti in casa, iar modul de preparare este foarte usor. Dupa cum este si denumirea, french toast (pain perdu sau paine prajita) ‘’vine’’ din Franta (este regasit si in bucataria noastra o reteta aseamanatoare si anume: friganele) si este nu numai un mic dejun, ci si o gustare sau desert. După ce ati stăpânit reteta de baza pentru french toast, se vor deschide o gamă larga de posibilităti. Le puteti servi pudrate cu zahar, dulceata, miere, frisca, ciocolata, fructe….

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:
Batem ouale, adaugam laptele, sucul de portocala, sarea, zaharul, esenta de migdale si scortisoara.




Punem feliile de paine intr-o tava si adaugam peste ele compozitia de mai sus. Le lasam la inmuiat 5-10 min.



Punem la topit untul intr-o tigaie teflonata, adaugam feliile de paine, pe care trebuie sa le prajim circa 5 min pe fiecare parte.



Preferatele mele sunt cele cu zahar pudra si dulceata de cirese amare.

Va doresc pofta buna J

Un comentariu: