luni, 6 octombrie 2014

TAITEI DE CASA

Nu am mai facut taitei de casa de foarte multa vreme. Sa tot fie 10 ani. Motivul: comoditatea. Este mult mai usor ca atunci cand mergem la supermarket sa punem in cos o punga cu taitei si gata … cand avem nevoie, luam din punga. Insa, zilele trecute, m-am mobilizat si m-am pus pe treaba. Ce cuvinte!? Parca taiteii de casa ar presupune cine stie ce tehnici si munci speciale. 
Sunt foarte usor de preparat si incomparabil mai gustosi decat orice produs cumparat. Ingrediente simple, reteta usoarapreparare rapida … ca sa va convingeti, luati de gatiti.

INGREDIENTE:
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • sare
                         
MOD DE PREPARARE:
Batem oul ca pentru omleta si adaugam treptat faina. Amestecam usor pana cand obtinem un aluat ferm si elastic.
Cantitatea de faina folosita depinde si de marimea oului, de aceea va recomand sa puneti faina treptat. Daca cumva aluatul este prea tare, atunci mai adaugati cate o lingura de ou batut, suplimentar fata de cel din reteta, pana cand veti obtine un aluat de consistenta corecta: ferm si care nu se lipeste de mana.


Asternem un praf de faina pe plansa de lucru, punem aluatul in centru si il intindem cu sucitorul pana obtinem o foaie subtire de cca 1-2 mm. Pudram cu faina, rulam foaia ca pe clatita si taiem taitei in fasii cat mai subtiri.


La fiert se vor umfla, asa ca, pentru supe si ciorbe, e mai bine sa ii taiem subtiri, deoarece, in caz contrar, vom servi tagliatelle in loc de taitei.  
Se pot folosi imediat, sau ii putem usca si pastra, la loc racoros si ferit de umezeala, in pungi de hartie, pentru a-i folosi la nevoie.
Taiteii astfel preparati fierb repede si sunt gata atunci cand se ridica la suprafata.
  
Pofta buna!
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu