Foarte multe persoane asocieaza nautul cu humus, dar sunt multe alte preparate in care se poate folosi nautul: chiftele naut, supa de naut, drob, naut indian…..
Nautul poate inlocui fasoalea boabe cu succes in perioada postului si nu numai.
Daca nu va este familiar aceasta legume va prezint cateva informatii utile zic eu J…este bogat în proteine, săruri minerale, fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si în complexul de vitamine B. Având o concentratie ridicată de proteine, năutul poate înlocui în buna parte proteinele din carne.
Acestea fiind spuse, cred ca ar trebuie sa introducem in alimentatia noastra cat mai des nautul.
- 500 gr naut,
- 2 cepe,
- 2 rosii tocate marunt,
- 1 baton mic de scortisoara,
- ½ lingurita chilli uscat (optional),
- piper proaspat macinat,
- cateva cuisoare,
- 1 bucatica ghimbir proaspat,
- 4 linguri ulei.
MOD DE PREPARARE:
Pregatirea acestei retete incepe cu o zi inainte, punem la inmuiat nautul peste noapte (daca nu aveti atata timp la dispozitie puteti sa il lasati macar 4 ore). Il scurgem de apa si il fierbem bine, insa nu intr-atat incat boabele sa se sfarame. Daca nu aveti timp, puteti folosi si naut la conserva.
Punem la incalzit in 2 linguri de ulei cuisoarele si batonul de scortisoara. Trebuie tinut pe foc circa 20 secunde.
Adaugam ceapa tocata marunt si lasam pe foc pana cand ceapa devine translucida.
Punem rosiile tocate marunt, gatim circa 5 minute.
Lasam la racit compozitia de mai sus circa 10 minute.
Amestecam nautul cu pasta obtinuta mai sus.
Intr-o oala punem restul de ulei la incalzit si apoi rumenim chilli-ul (circa 10 secunde) rasturnam nautul cu pasta.
Adaugam apa pentru a obtine consistenta dorita (cam 1 cana) si fierbem circa 15 minute.
cemaigatesfetele !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu