joi, 2 octombrie 2014

MUSCHIULET DE PORC UMPLUT

Nu stiu cum sunteti voi ….dar eu sunt o carnivora pofticioasa! Nici familia mea nu se lasa mai prejos cand vine vorba despre diversele tipuri de carnita bine pregatita. Deci, reteta de mai jos este dedicata in mod special carnivorilor. Binenteles ca pot incerca aceasta reteta usoara, savuroasa si aspectoasa si cei care nu se declara carnivori convinsi. 
Va las pe voi sa stabiliti daca va place sau nu!

INGREDIENTE:
·         2 buc muschiulet proaspat de porc
·         350 gr bacon feliat
·         2 buc. de carnat taranesc afumat
·         1 pahar de vin alb sau rose
·         50 ml ulei de masline
·         sare, piper
·         scobitori

MOD DE PREPARARE:
Dupa ce ati spalat muschiuletul de porc, pe un tocator o crestati prin lateral cu un cutit de carne astfel incat sa incercam sa “aplatizam” muschiul pentru a face loc carnatului. Carnatul taiat la capete, se aseaza frumos pe muschiuletul crestat, iar apoi se inveleste cu partile laterale formand astfel o rulada. Pentru a fixa rulada folositi scobitori. 


Odata fixata, rulada se “imbraca” in bacon si se aseaza intr-o tava cu peretii mai inalti. Condimentam cu sare si piper dupa gust, iar apoi stropim cu ulei de masline si vin. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 de minute. 


Dupa 30 de minute, scoateti folia si lasati inca 5-7 minute in cuptor, la rumenit. 


Dupa ce s-a racit, o scoatem din tava si o feliem pentru servit.
Se poate servi cu diverse tipuri de garnitura, in functie de preferintele fiecaruia.

Pentru reusita, iata si cateva ponturi:
1.  cu cat este mai “gros” muschiuletul cu atat va fi mai usor sa-l manevrati la umplere
2. baconul sa fie in felii cat mai lungi si mai subtiri
3. este de preferat ca lungimea carnatului sa fie cat mai apropiata de lungimea muschiuletului

Pofta buna!
cemaigatescfetele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu