Supa copilariei mele care ne vindeca de raceala, de anemii si de alte rele, era si este supa de rasol de vita. Asa cum americanii au chicken soup, la noi in familie este aceasta supa servita cu taitei de casa sau galuste. Nu o prepar des pentru ca indiferent de ce si cum as face, niciodata nu are gust ca supa mamei. Asa ca de obicei o las pe ea sa ne rasfete cu cate o astfel de supa atunci cand mergem in vizita. Toate bune si frumoase, insa cand la ultimele analize de sange, doctorul mi-a spus “anemie severa” m-am gandit ca, impreuna cu medicamentele prescrise, supa asta trebuie sa faca parte din tratament. Deci, cu prima ocazie cand am mers la cumparaturi, m-am dotat cu cele necesare si m-am pus pe treaba.
INGREDIENTE:
- 1 -1.5 kg rasol de vita
- 2 catei de usturoi
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
Spalam bine carnea, eventual o lasam cateva ore in apa cu sare. Asezam carnea intr-o oala incapatoare si o punem la fiert in apa rece cu sare si cei 2 catei de usturoi. Cand da in clocot, spumam cu grija si apoi lasam la fiert la foc potrivit pentru cca 2-3 ore.
Acum este momentul sa adaugati zarzavatul, daca doriti. Eu prefer supa fara zarzavat, simpla si dulceaga. Carnea este fiarta atunci cand cade de pe os si se desface in manunchiuri.
Acum este momentul sa adaugati zarzavatul, daca doriti. Eu prefer supa fara zarzavat, simpla si dulceaga. Carnea este fiarta atunci cand cade de pe os si se desface in manunchiuri.
Zeama in care a fiert carnea o strecuram si o punem din nou la fiert, fara carne, adaugand cam 10 boabe de piper si 1-2 cani de apa. Eu pun si apa pentru a mai dilua supa, care in urma procesului de fierbere, fara legume (ca nu le vreau in supa asta) iese foarte concentrata.
Cand da in clocot adaugam taiteii de casa (gasiti reteta aici) si lasam la fiert inca 2 minute sau pana cand acestia se ridica la suprafata.
Adaugam carnea fiarta desfacuta in bucati mai mici si mai lasam inca 2-3 minute sa clocoteasca. Daca sunteti doritori puteti adauga 2-3 linguri de suc de rosii pentru un gust mai acrisor.
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu