miercuri, 19 martie 2014

CHIFTELE DE PUI

Imi amintesc cu drag de gustul chiftelelor pe care le facea mama, dar nu m-a incantat faptul ca trebuie sa le prajesc in ulei si cat timp se fac sunt ‘’consemnata’’in bucatarie.
Din acest motiv am incercat sa gasesc o reteta care sa fie 
mai sanatoasa, fara ulei.
Va propun chiftele de pui la cuptor, usor de facut si gustoase.


INGREDIENTE:
  • 500 gr carne tocata de pui (eu am folosit piept de pui),
  •  2 cepe mici,
  • 2 oua
  • 4 cartofi potrivi.
  • 1 dovlecel mic,
  • 4-5 fire usturoi verde,
  • 1 legatura patrunjel,
  • 2-3 linguri faina,
  • 2-3 linguri pesmet,
  • condimente: sare, piper, cimbru.


MOD DE PREPARARE:
Curatati legumele: ceapa, usturoiul, cartofi si dovlecelul.
Punem carnea tocata intr-un castron mare si adaugam sare, piper, cimbru.

Peste carne am adaugat ceapa tocata marunt.
Am dat pe razatoarea mare dovlecelul si le-am adaugat peste carne (le-am stors un pic, ca sa nu isi lase zeama in compozitie).
Acum vine randul cartofului se fie pus, pe care le-am dat pe razatoarea mare (l-am stors si pe el de zeama).

Am tocat marunt ustuoriul, patrunjelul si le-am pus si pe ele in castron.
Spargem cele 2 oua in castron si le adaugam peste compozitie. Eu am mai pus un pic de sare si piper
.

Amestecam foarte bine toate ingredintele.


Pe o farfurie amestecam faina si pesmetul.

Puneti pe o tava de cuptor, hartie de copt.

Ne suflecam manecile si incepem sa modelam chiftelutele si sa le asezam una langa alta in tava.
Inainte sa introducem tava in cuptor am stropit chiftelele cu un pic de ulei de masline.


Chiftele trebuie tinute la cuptor circa 40-60 min.


Dupa primele 30 min le scoatem din cuptor si intoarcem chiftele pe partea cealalta.

Pofta buna!

Un comentariu: