Nu stiu cum faceti voi, dar eu ma tot gandesc cum sa le ofer alor mei o cina consistenta, sanatoasa, proaspata si usor de preparat.
Daca in weekeend am suficient timp sa ma organizez …mai greu este in timpul saptamanii.
Daca in weekeend am suficient timp sa ma organizez …mai greu este in timpul saptamanii.
Stiu ca intotdeauna ma scot din impas pastele cu branza sau gustarile cu branza telemea si legume proaspete indragite de toata familia mea, dar uneori simt nevoia de o schimbare.
Si uite asa…intr-o zi de miercuri …venind spre casa m-am oprit la supermarket cu gandul de a ma aproviziona pentru cina dar neavand nimic stabilit in minte.
Dar surpriza…am gasit la promotie (evident…) somon file si mi-am zis ca pot “incropi” o cina usoara, sanatoasa si rapida pentru ai mei.
Dar surpriza…am gasit la promotie (evident…) somon file si mi-am zis ca pot “incropi” o cina usoara, sanatoasa si rapida pentru ai mei.
Ultima data cand am preparat somon file la cuptor a iesit cam uscat (cel putin asa mi s-a parut mie…) asa ca acum mi-a venit ideea de al “mangaia” cu un sos de mustar. Si pot sa va spun ca a iesit supeeer. Patruns indeajuns, fara aport de grasime suplimentar, rumenit bine doar la cuptor si suculent (tocmai bun de intins in sosul de usturoi…).
Iata si retea:
INGREDIENTE:
- 4 buc file somon (de la oferta…JJJ),
- 1 lamaie,
- 1 lingura de mustar,
- Putin ulei de masline (cam 1 lingura),
- Sare, piper si condiment dupa gust (eu personal am folosit un amestec cu lemon grass, ghimbir si chilli).
MOD DE PREPARARE:
Am spalat si uscat fileurile de peste.
Intr-un castron, am pus o lingura de mustar, 1 lingura de ulei de masline, condimentele si putina zeama de lamaie. Am frecat putin (ca la maioneza – in acelasi sens) pana s-a legat sosul.
Intr-o tava am asezat pestele pe hartia de copt dupa care l-am uns bine cu sosul de mustar.
L-am bagat la cuptor cam 20 de minute la foc mediu (180 gr) si l-am lasat pana a prins o culoare aurie.
Separat am facut si un sos de usturoi (varianta mujdeiului clasic dar dres cu ulei si smanatana).
Si uite asa cam intr-o jumatate de ora am avut gata o cina calda, sanatoasa si inmiresmata, iar familia a fost fericita.
Si apropos, pestele a mers de minune cu un pahar de vin JJJ.
La cat mai multe cine sanatoase, gustoase si usor de preparat!
O sugestie buna pentru o masa sanatoasa.
RăspundețiȘtergereO sa incerc si eu.
Am incercat si eu reteta, am fost surprinsa de cat de bun a iesit :)
RăspundețiȘtergereCu siguranta o sa mai incerc si alte retete de pe blog-ul vostru.
Ne bucuram pentru reusita ta. Multumim pentru aprecieri si asteptam sa incerci si alte retete propuse de noi.
RăspundețiȘtergere