Sunt pareri despre lasagna cum ca ar fi o mancare grea si, de aceea, nu ar fi recomandata oricui. In parte, suntem de acord, dar daca vom manca rational, nu credem ca o portie de lasagna va dauna grav sanatatii.
In cele ce urmeaza, vom prezenta o reteta de lasagna light, adica vom inlocui clasicul sos béchamel cu smantana lichida. Astfel, reteta devine mai usor de preparat si …de digerat. Astazi, vom gati varianta “pui si ciuperci”, dar se poate inlocui puiul cu vita sau porc, diferenta constand in timpul de gatire si …calorii.
INGREDIENTE:
· 700 g carne tocata de pui
· 500 g ciuperci
· 300 g cascaval ras
· 500 ml suc de rosii/pasta de rosii diluata
· 600 ml smantana pentru gatit
· 2-3 cepe
· ulei cat sa calim ceapa
· condimente: sare, piper, busuioc, rozmarin, si obligatoriu oregano
MOD DE PREPARARE:
Calim ceapa tocata marunt in uleiul incins. Adaugam carnea tocata de pui si jumatate din condimente.
Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Curatam ciupercile, le tocam cat mai marunt si le adaugam peste compozitia din carne. Cand ciupercile sunt aproape gata adaugam sucul de rosii sau pasta de rosii diluata. Acum e momentul sa completam cu restul de condimente – piper, busuioc, oregano, rozmarin, etc. Amestecam bine toata compozitia si lasam pe foc pana scade lichidul astel incat sa avem un sos consistent si o compozitie cat mai legata.
Odata finalizata umplutura, este timpul pentru asamblare:
Amestecam din cand in cand si tinem pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Curatam ciupercile, le tocam cat mai marunt si le adaugam peste compozitia din carne. Cand ciupercile sunt aproape gata adaugam sucul de rosii sau pasta de rosii diluata. Acum e momentul sa completam cu restul de condimente – piper, busuioc, oregano, rozmarin, etc. Amestecam bine toata compozitia si lasam pe foc pana scade lichidul astel incat sa avem un sos consistent si o compozitie cat mai legata.
Odata finalizata umplutura, este timpul pentru asamblare:
Intr-o tava inalta (35 x 22 x 7 cm) turnam un stat de smantana asezonata cu ceva piper, atat cat sa acopere fundul tavii. Acoperim cu un strat de foi de lasagna peste care punem jumatate din compozitia de carne. Adaugam ceva samantana si o treime din cantitatea de cascaval ras. Punem un nou strat de foi de lasagna, apasam bine, adaugam restul de carne, ceva smantana si iar o treime din cascaval.
Ultimul strat va fi de foi de lasagna, peste care punem restul de smantana si cascavalul ramas.
Mai mult ca sigur, vor mai ramane cateva foi de lasagna. Nu incercati sa le inghesuiti pe toate acum in stratul final. Ce vi se pare ca este in plus, pastrati pentru data viitoare sau urmariti pe cemaigatescfetele! cum le puteti utiliza .
Odata asamblata lasagna, dam la cuptorul incins la 180°C, cca 40 min.
Inainte de servire este recomndata sa lasati lasagna sa se racesca putin, pentru a se “compacta”.
cemaigatescfetele!
Weekend-ul trecut am incercat si eu aceasta reteta, am avut succes cu ea.
RăspundețiȘtergereNe bucuram ca ti-a iesit reteta si ca ai fost multumita.
RăspundețiȘtergere