luni, 17 martie 2014

COASTE DE PORC CU CARTOFI LA CUPTOR

Este un preparat usor de gatit si cu un foarte mare impact asupra mesenilor. Sunt multe posibilitati de preparare in functie de preferinte, ingrediente la indemana, timp de pregatire.
Eu am ales varianta de coaste marinate, chiar daca nu am avut foarte mult timp la dispozitie.
Iata ce a iesit:
 
INGREDIENTE
·  1- 1.5 kg coaste de porc
·   5-6 cartofi
·   2 cani de vin rosu
·   3-4 catei de usturoi
·  1 lingura de miere
·   cimbru, busuioc, rozmarin
·   sare, piper
·   2 linguri ulei de masline


MOD DE PREPARARE
Spalam coastele si le taiem astfel incat sa obtinem portii nici prea-prea, nici foarte-foarte. 
Intr-un vas (am ales o cratita mai mare, nu foarte inalta – 30 cm diametru) preparam marinata: vin, ulei, sare, piper, miere, usturoi pisat, condimente, etc. Scurgem bine sau chiar stergem cu un prosop bucatile de carne, le crestam usor si le asezam in vasul cu marinata. 

Cat carnea se imprieteneste cu vinul si imprumuta din aromele condimentelor, curatam cartofii. Din cand in cand mai intoarcem bucatile din cratita astfel incat vinul aromat sa imbete de tot carnea. In total, le-am lasat cam 1 ora. Nu am avut timp de mai mult, desi, de obicei, se recomanda sa stea peste noapte.
Intr-o tava mai inalta, unsa in prealabil sau tapetata cu hartie de copt, am asezat frumos coastele, le-am stropit din belsug cu zeama de la marinata si le-am bagat la cuptor. Dupa vreo 30 de minute, le-am intors, le-am stropit din nou cu sosul aromat si iar la cuptor. Am repetat de cateva ori operatiunea, pana cand carnea a fost gata. La ultima tura, am adaugat si cartofii taiati in sferturi.










Coastele au fost delicioase, in ciuda timpului scurt de stat la marinat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu