Cand vine vorba despre mic dejun, trebuie sa marturisesc ca, la noi in familie, este de 2 feluri: de weekend si de ... timpul saptamanii. In timpul saptamanii, inainte de serviciu sunt mereu pe fuga si intotdeauma, la micul dejun, iese castigator un sandwich facut cat mai repede. Pentru weekend, cand ora nu este la fel de matinala si dispozitia de gatit si mancat este alta, ma gandesc la un mic dejun ceva mai elaborat. Deci, cand vreau sa schimb clasica omleta, apelez la oul ochi romanesc, sau pentru impresie, Poached Egg / Oeuf Poché .
- 1 ou
- 1 buc pastrama macrou
- 1 lingurita otet
- 3 felii sunca
- piper
- sare
MOD DE PREPARARE:
Spargem oul intr-o ceasca. Intr-o craticioara (va recomand una din inox pentru a evita lipirea) se pun 0.5 l de apa la fiert. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, adaugam otetul si incepem sa amestecam in apa astfel incat sa formam un vartej.
Varsam in centru oul spart de la o inaltime cat mai mica fata de apa, altfel riscam sa se imprastie albusul.
Varsam in centru oul spart de la o inaltime cat mai mica fata de apa, altfel riscam sa se imprastie albusul.
Micsoram focul si lasam la fiert inca 1-2 minute, pana cand albusul este coagulat. Din cand in cand puteti verifica gradul de fierbere, scotand oul cu o paleta si apasand usor cu degetul pe albus.
Cand este gata, se scoate cu paleta, se scurge bine, se pune pe o farfurie si se presara putina sare si piper, dupa gust.
Ca insotitori pentru oul meu romanesc, am ales 3 felii de sunca si o bucata pastrama de macrou. Bineinteles, puteti adauga 1 felie de cascaval, 1 rosie sau orice altceva ce ati dori sa mancati la micul-dejun.
Cand este gata, se scoate cu paleta, se scurge bine, se pune pe o farfurie si se presara putina sare si piper, dupa gust.
Ca insotitori pentru oul meu romanesc, am ales 3 felii de sunca si o bucata pastrama de macrou. Bineinteles, puteti adauga 1 felie de cascaval, 1 rosie sau orice altceva ce ati dori sa mancati la micul-dejun.
Pofta Buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu