luni, 17 martie 2014

PASTRAV LA GRATAR CU CARTOFI NATUR

Toata lumea stie cat de important este pestele in alimentatie, fiind recomandat, ca macar o data pe saptamana sa mancam peste. Nu pot spune ca la noi in familie se respecta cu strictete aceasta recomandare, insa incercam sa ne conformam pe cat se poate. Deci, am profitat de ocazia oferita de Lidl si am cumparat “la promotie” 4 pastravi. Astfel, s-a nascut aceasta reteta sanatoasa si … care respecta indicatiile medicilor nutritionisti.

 
INGREDIENTE (4 portii):
  • 4 pastravi
  • ½ kg cartofi
  • 3 - 4 linguri ulei masline
  • ierburi de Provence
  • 8-10 masline
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie
  • piper si sare – după gust
  

MOD DE PREPARARE:
Se curata pestii de solzi si se scot branhiile. Cei achizitionati de mine erau deja eviscerati, asa ca am scapat de acest procedeu. Se spala bine si se indeparteaza pielita neagra din interior care captuseste abdomenul. Se presara cu sare, inclusiv in interior si se pun la scurs, eventual, se vor sterge cu un prosop de bucatarie.


Cand gratarul este incins, se pun pestii. Sunt gata de intors atunci cand pestele se desprinde de pe gratar. Cam 8-10 minute pentru fiecare parte.


Intre timp curatam cartofii, ii taiem in 4 si ii punem la fiert timp de 30 de minute. Dupa ce s-au fiert, se scurg, se stropesc cu ulei de masline cat sunt inca fierbinti. Se adauga sare, piper, ierburi de Provence si se amesteca usor ca sa nu se zdrobeasca. La servire, am adaugat si cateva felii de masline pentru un plus de savoare. 

Pregatim mujdeiul si gata ... poftiti la masa!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu