O prajitură inedita, asemănătoare cu clasicul cheesecake american. Este foarte gustoasa si potrivita pentru sarbatorile în familie sau cu prietenii.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 200 gr unt,
- 1 pachet biscuiti digestivi (aprox 300 gr)
Pentru umplutura:
- 250 gr brânza de vaci (cremoasa cu continut mare de grasime) ,
- 250 g smântâna,
- 4 oua,
- 150 gr faina,
- 250 gr zahar,
- 2 pliculete zahar vanilinat,
- coaja de la o lamaie
MOD DE PREPARARE:
Pentru aluat, se sfarama pachetul de biscuti, se adauga untul si se amesteca cu mana. Trebuie sa se obtina un aluat sfaramicios care se aseaza la baza formei de copt cu margini detasabile. Se uniformizeaza cu palmele dupa care se da la rece pentru o ora.
Pentru umplutura, se amesteca smantana, branza de vaci, zaharul, zaharul vanilinat, faina, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Albusurile se bat spuma si se adauga delicat în amestecul cu brânza.
In tava rotunda de copt, peste aluatul din biscuiti si unt abia scos de la rece se varsa amestecul de brânza si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Pentru aluat, se sfarama pachetul de biscuti, se adauga untul si se amesteca cu mana. Trebuie sa se obtina un aluat sfaramicios care se aseaza la baza formei de copt cu margini detasabile. Se uniformizeaza cu palmele dupa care se da la rece pentru o ora.
Pentru umplutura, se amesteca smantana, branza de vaci, zaharul, zaharul vanilinat, faina, galbenusurile si coaja rasa de lamaie. Albusurile se bat spuma si se adauga delicat în amestecul cu brânza.
In tava rotunda de copt, peste aluatul din biscuiti si unt abia scos de la rece se varsa amestecul de brânza si se da la cuptor pentru 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu