joi, 27 martie 2014

PRAJITURA INTELIGENTA

Una dintre placerile mele vinovate este crema de zahar ars. 
Reteta pe care v-o propun este o varianta de crema de zahar ars cu blat. O prajitura delicioasa a carei reteta o am de muuulti ani de la o gospodina desavarsita. Deci, multumesc Andreia Chereches si ... sa trecem la treaba:


INGREDIENTE:
  • 1 pachet margarina
  • 20 linguri de zahar
  • 8 oua
  • 1 l lapte
  • 5 pliculete zahar vanilat
  • 10 linguri faina
  • 1 lingurita sare

MOD DE PREPARARE
Margarina impreuna cu 4 linguri de lapte si zaharul se pun la foc potrivit. Se fierbe pana se topeste zaharul si apoi se da la rece.



Se freaca galbenusurile cu sarea ca la maioneza. Adaugam amestecul de margarina si zahar, care tocmai s-a racit. Completam, amestecand usor, cu zaharul vanilat, 5 linguri de faina si jumatate din lapte. Repetam operatiunea cu restul de faina si lapte.


 Albusurile se bat foarte bine si se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor de jos in sus, pana la omogenizare. Veti obtine un “lapte” mai gros, dulce si foarte aromat, in care nu trebuie sa existe “cocoloase” din albus.


 Alegem o tava mai inalta (22 x 30 x 7 cm) si o tapetam cu hartie de copt (sau varianta clasica: ungem cu unt si tapetam cu faina). Rasturnam cu grija compozitia in tava si o bagam in cuptorul incalzit la 180°C.


Se coace la foc potrivit 45-60 minute. Pentru un aspect mai frumos, in ultimele 5 minute puteti da focul mai mare astfel incat prajitura sa capete o culoare aramie, daca nu cumva o are deja.




cemaigatescfetele!

Un comentariu: