joi, 18 septembrie 2014

CHEC CU PRUNE

Continui “epopeea” de toamna cu un desert delicios, in care am folosit din nou una dintre cele mai bune (din punctul meu de vedere) fructe de sezon - pruna. Deci, daca va plac prunele si chec-urile pufoase, sigur o sa va placa si aceasta reteta. Este o reteta simpla si usor de preparat care merge de minune in aceasta perioada cand piata abunda de prune. Apropo, ingredientele de mai jos sunt pentru doua portii. Daca vi se pare prea mult puteti injumatati cantitatile.

INGREDIENTE:
·         8 oua
·         300 gr zahar
·         440 gr faina
·         200 ml ulei
·         160 ml lapte
·         suculde la 1 lamaie
·         coaja de la doua lamai
·         2 lingurite praf de copt
·         sare
·         24 prune
·         1 lingura unt pt uns tava
·         2 linguri zahar brun pt tapetat tava
·         zahar pudra pentru pudrat

MOD DE PREPARARE:
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam zaharul si continuam sa mixam aprox. 5 minute.
Adaugam treptat uleiul, laptele, coaja si sucul de lamaie, mixand dupa fiecare.


La final, incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Ungem tava cu unt si  presaram o lingura de zahar apoi scuturam tava astfel incat sa distribuim uniform zaharul.
Turnam compozitia in tava. Prunele spalate le taiem bucatele mici si le pune peste blat, repartizandu-le uniform pe toata suprafata.


Dam tava la cuptorul preincalzit la 175° (foc potrivit la cuptor cu gaz) timp de aprox 35 minute sau pana aluatul trece testul cu scobitoarea.
Scoatem checul din cuptor si lasam 10 minute sa se mai raceasca, apoi rasturnam pe un platou si pudram cu zahar pudra. 
Vom obtinem un chec cu o textura umeda si un gust aromat de lamaie si prune.

 







Pofta buna!
cemaigatescfetele! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu