INGREDIENTE ( 12 buc):
- 1 pachet (600 g) mix legume
- 6 foi de placinta
- 200 g taitei de orez
- 4-5 linguri ulei
- 4-5 linguri sos soia
- 2 linguri sos sweet chilli
- 1 albus de ou
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Cat se decongeleaza foile de placinta, pregatim legumele. Eu am folosit un mix de legume congelate foarte bunut, care contine germeni de fasole Mung, muguri de bambus, morcov, castane de apa, spanac, praz, sparanghel verde, ciuperci Nameko, ciuperci Mu-err. Toate aceste bunatati scaldate in lapte de cocos si suc de lamaie, le-am pus la calit in 4 linguri de ulei.
Cand tot lichidul lasat in tigaie/wok s-a evaporat, am adaugat sosul de soia si pe cel de sweet chilli. Nu am pus mult chilli, pentru ca legumele erau deja putin iuti.
Am amestecat usor si am lasat pe foc cam 5 minute, pana cand nu mai era niciun pic de lichid. Am lasat la racit si m-am ocupat de taitei: i-am pus intr-un vas impreuna cu apa clocotita.
Dupa 5 minute am scurs apa si, reci fiind, i-am adaugat amestecului de legume. Se amesteca usor astfel incat sa incorporam taiteii. Acum e momentul sa potrivim de sare, piper, etc.
Foarte important pentru reusita preparatului este consistenta umpluturii: trebuie sa fie cat mai uscata posibil – fara lichid de la legume sau sosurile adaugate. O umplutura cu mult lichid ne va crea probleme atat la impachetat, cat si la prajit. Nu va impacientati daca observati ca in tigaie s-a adunat un surplus de ulei. Eu l-am scurs si l-am folosit in etapa urmatoare.
Dupa 5 minute am scurs apa si, reci fiind, i-am adaugat amestecului de legume. Se amesteca usor astfel incat sa incorporam taiteii. Acum e momentul sa potrivim de sare, piper, etc.
Foarte important pentru reusita preparatului este consistenta umpluturii: trebuie sa fie cat mai uscata posibil – fara lichid de la legume sau sosurile adaugate. O umplutura cu mult lichid ne va crea probleme atat la impachetat, cat si la prajit. Nu va impacientati daca observati ca in tigaie s-a adunat un surplus de ulei. Eu l-am scurs si l-am folosit in etapa urmatoare.
Acum urmeaza cea mai “grea si de durata” etapa: asamblarea. Eu iar am ales varianta cea mai comoda si am taiat foaia de placinta in doua jumatati. Fiecare jumatate am impaturit-o iarasi in doua. Nu a iesit un patrat, ci am obtinut un frumos dreptunghi, insa la impachetat am remediat inconvenientul si, dupa cum se vede in fotografii, la final totul arata bine.
Sa ne intoarcem la asamblare: cu o pensula, ungem marginile fiecarei foi cu apa sau albus de ou. Intr-unul din colturi punem aprox 2 linguri de umplutura. Cantitatea de umplutura poate diferi in functie de cat de mari se vor a fi pachetelele. Ale mele au iesit, in varianta cruda, cam de 10 cm lungine si 3 grosime.
Rulam umplutura cat de strans putem, pana la “jumatatea” dreptunghiului.
Impaturim marginile, intocmai ca la un plic.
Daca mai este nevoie, mai ungem putin ultimul colt, astfel incat sa stea strans lipit.
Repetam operatiunea pana cand terminam umplutura. Eu nu am prajit pachetelele ci le-am copt in cuptorul incins in prealabil, dupa ce, mai intai, le-am uns cu uleiul ramas de la calitul legumelor.
Dupa 20 de minute erau gata de … pozat si mancat.
In functie de viteza de disparitie, stiu si eu cat de bine am gatit, iar de data asta chiar am nimerit-o.
Pofta buna!
cemaigatescfetele!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu