luni, 22 septembrie 2014

PRAJITURA CU BRANZA DE VACI SI MIERE

Incercam in permanenta sa evitam alimentele nocive, sa pregatim mancaruri din ingrediente cat mai naturale si sa mancam cat mai sanatos. Tot documentandu-ma asupra acestei teme, am gasit intr-o revista ce se distribuie gratuit in farmacii (PanNatura) o reteta de prajitura cu miere. Este un fapt stiut ca mierea este singurul aliment care, in stare naturala, nu se strica niciodata. Dar poate beneficiile ei nu sunt cunoscute de catre toata lumea, sau nu ne vine a crede ca mierea stimuleaza pofta de mancare (atunci cand nu prea o avem), faciliteaza digestia, creste procentul de hemoglobina din sange, imbunatateste activitatea inimii si a ficatului, este un antibiotic foarte eficient si extern, este folosita cu succes in tratarea ranilor si in produsele cosmetice.  

INGREDIENTE BLAT( tava 25x40 cm):
  • 7 oua
  • 5 linguri miere
  • 8 linguri faina
  • vanilie naturala pudra
  • 1 lingurita cacao (pentru ornare)

INGREDIENTE CREMA:
  • 500 g branza vaci
  • 200 g unt
  • 5 linguri miere
  • 1 lamaie (coaja)
  • 1 lingurita cacao (pentru ornare)
  • vanilie naturala pudra
  • 70-80 g stafide inmuiate timp de 30 de minute.                         
MOD DE PREPARARE:
Batem albusurile spuma cu putina sare. Adaugam pe rand galbenusurile, mierea, vanilia pudra si faina. 


Se va obtine o compozitie cam lichida, dar nu va impacientati. Asa trebuie sa fie. 


Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem timp de 20-25 de minute la 180°C in cuptorul preincalzit.

Intre timp pregatim crema: amestecam untul cu coaja de lamaie, vanilia si mierea, apoi adaugam branza de vaci si stafidele. Va sfatuiesc ca mierea, cel putin cea pentru crema sa fie zaharisita. Altfel, crema va fi foarte moale/fluida si nu va sta pe blat. De asemenea, daca vi se pare ca nu e suficient de dulce, mai puteti adauga inca 2 linguri de miere.

 









Dupa ce blatul s-a racit, il taiem in 2 pe orizontala. Partea de jos, optional, o putem insiropa cu un sirop din miere si zeama de lamie/portocala.


Dupa insiropare, asezam crema si acoperim cu cealalta parte de blat. Presaram deasupra un strat fin de cacao si, daca mai avem rabdare, dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Pofta buna!
cemaigatescfetele!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu