marți, 16 septembrie 2014

MACROU CU LAMAIE, LA CUPTOR


O masa satioasa, gustoasa si usor de preparat. Cand esti in pana de idei, nu prea ai timp si nu stii ce sa pregatesti la cina, poti sa incerci aceasta reteta (daca-ti place pestele, binenteles…).



INGREDIENTE:
·         4 buc. macrou (poate sa fie proaspat sau congelat),
·         2 lamai,
·         cateva foi de dafin,
·         ulei de masline,
·         sare si piper.

MOD DE PREPARARE:
Macroul curatat si spalat se usuca cu un prosop de hartie. 
Separat, se curata coaja de la lamaie (in fasii subtiri) folosind o ustensila de curatat cartofii. Lamaia decojita se feliaza. 
In fiecare bucata de macrou se pun cateva fasii de coaja de lamaie, cateva felii de lamaie si frunze de dafin. Pe deasupra acoperim macroul cu alte felii de lamaie, stropim cu ulei de masline, saram si piperam dupa gust, apoi impachetam fiecare macrou in folie de aluminiu. 

Bagam in cuptorul incins la 160°C pentru aproximativ 15 minute. Dupa ce ati scos macroul din cuptor mai lasati-l 10-15 minute in folie pentru a-si lasa un sos gustos. 
Se serveste ca atare (cand nu mai este timp si pentru garnitura) sau cu cartofi natur sau orez.
Eu am copt o bagheta stropita cu ulei de masline si usturoi la cuptor si am folosit-o ca "garnitura" pentru macroul cu lamaie.



Pofta buna!
cemaigatescfetele !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu